Latvija var pārskatīt vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasПроцедура снятия биометрических данных в визовом центре Санкт-Петербурга
Процедура снятия биометрических данных в визовом центре Санкт-Петербурга - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
14. jūlijā Latvijas valdība apspriedīs vīzu politiku attiecībā pret valstīm ar augstiem Covid-19 saslimstības rādītājiem.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Iespējams, tiks mainīta vīzu izsniegšanas kārtība Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem – Covid-19 saslimstības rādītāj šajās valstīs vēl aizvien ir augsti, informēja veselības ministre Ilze Viņķele Latvijas televīzijas programmā "Rīta panorāma".

Viņa pastāstīja, ka 14. jūlijā Latvijas Ārlietu ministrija iesniegs valdības sēdē ierosinājumus vīzu politikas jautājumos attiecībā pret valstīm ar augstiem Covid-19 saslimstības rādītājiem.

Viņķele atzina, ka pasažieru testēšanas intensitāte Rīgas lidostā bija zema, tomēr šajā gadījumā vajadzētu apsvērt, vai desmit iebraukušu pasažieru dēļ vajadzētu lidostā turēt veselu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādi. Ministre atklāja, ka tiekot izvērtēta iespēja atvērt lidostā izmeklējumu punktu un lidosta ir gatava piesaistīt privāto laboratoriju, ja to nedarīs NMPD.

На стыке границы России, Латвии и Беларуси - Sputnik Latvija
Draudi no austrumiem: rosina slēgt iebraukšanu Krievijas pilsoņiem ar uzturēšanās atļaujām

Atgādināsim, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Ministru kabineta sēdē pievērsa ministru uzmanību Covid-19 ievesto gadījumu statistikai, it īpaši no Krievijas un Baltkrievijas. Ministrs skaidroja, ka lielākā daļa minēto valstu pilsoņu iebrauc Latvijā ar darba vīzām, piemēram, 39% izsniegti jūrniekiem. Daudzi ierodas ar termiņuzturēšanās atļaujām.

Ministrs atgādināja, ka arī ārkārtējās situācijas periodā valstī tika ielaisti cilvēki ar termiņuzturēšanās atļaujām, un norādīja – viņš neesot pārliecināts, vai viņi ievēro divas nedēļas ilgu pašizolāciju.

Politiķis uzskata, ka Latvijai jāpārvērtē termiņuzturēšanās atļauju sistēma. Viņš ierosināja izskatīt šo jautājumu valdības sēdē 14. jūlijā.

Visiem, kuri ieradušies Latvijā no valstīm, kurās fiksēti vairāk nekā 15 Covid-19 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, jāievēro divas nedēļas ilga karantīna, tomēr Valsts policija atzina, ka iespējams kontrolēt tikai iebraucējus no Krievijas un Baltkrievijas – ES valstu pilsoņi ierodas valstī gandrīz nekontrolēti.

Ziņu lente
0