Divu Rīgas restorānu apmeklētājiem nāksies divas nedēļas sēdēt mājās

© AP Photo / Mark SchiefelbeinМужчина в пустом ресторане в Пекине
Мужчина в пустом ресторане в Пекине  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunieši inficējušies ar Covid-19 no saviem ārvalstu draugiem un apmeklējuši vairākas izklaides vietas Rīgā.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Divu restorānu apmeklētāji Rīgā lūgti pašizolēties, jo jūnija beigās tos apmeklējuši vairāki Covid-19 slimnieki, atklāja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvji preses konferencē.

Vakar Latvijā fiksēti septiņi jauni Covid-19 gadījumi. To starpā pieci konstatēti cilvēkiem 20-45 gadu vecuma grupā, kuri pavadīja laiku kompānijā ar diviem tūristiem.

Saskaņā ar SPKC rīcībā esošajiem datiem, 27. jūnijā vakarā viņi apmeklēja restorānu "Aqua Luna", bet 28. jūnija vakarā – restorānu "Riviera".

Под куполом: во Франции придумали, как пообедать в ресторане и не подхватить COVID-19 - Sputnik Latvija
Video
Zem kupola: Francijā izdomāja, kā apmeklēt restorānu un neinficēties ar Covid-19

Trīs dienas pieci jaunieši ar ciemiņiem no citas valsts apmeklēja restorānus un izklaides vietas, informēja SPKC. Speciālistiem zināmas visas viņu apmeklējumu vietas, viņi ar visiem sazinājušies. Minētajās vietās darbs organizēts atbildīgi, tomēr daudz kas atkarīgs no apmeklētājiem, uzsvēra speciālisti: roku mazgāšana, distancēšanās utt. Pārējie izklaides vietu apmeklētāji nav atzīti par tuvām kontaktpersonām, tomēr perēkļi gadās. Šī iemesla dēļ SPKC nolēma brīdināt visus, kas apmeklējuši "Aqua Luna" 27.  jūnija vakarā un "Riviera" 28. jūnija vakarā, un lūgt pašizolēties uz divām nedēļām, kā arī sekot savam veselības stāvoklim.

Iepriekš Veselības ministrijas galvenais infekcionists Uga Dumpis brīdināja, ka Covid-19 uzliesmojumi var parādīties jebkurā brīdī, un, ļoti ticams, tie saistīti ar kādu cilvēku, kas atgriezies no ārvalstīm.

Pēc viņa vārdiem, vienam inficētam cilvēkam atliek apmeklēt kādu izklaidi slēgtā telpā, bāru vai citu pulcēšanās vietu, un iespējams uzliesmojums.

Ziņu lente
0