Rinkēvičs paskaidroja, kāpēc Latvija never vaļā robežu ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovПограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы
Пограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Robežas tiks atvērtas ar tām valstīm, kur saslimušo skaits būs līdzīgs ES rādītājiem, paziņoja Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs.

RĪGA, 26. jūnijs – Sputnik. Latvija nav atvērusi robežas ar Krieviju un Baltkrieviju epidemioloģisku, nevis politisku iemeslu dēļ, paziņoja Latvijas Radio ēterā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš piebilda, ka robežu drīkst šķērsto, piemēram, Latvijas pilsoņi, kā arī Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas iedzīvotāji, kuriem ir uzturēšanās atļauja Latvijā, taču viņiem ir obligāti jāievēro obligāta 14 dienu pašizolācija.

Pēc ministra sacītā, ar šīm valstīm robežu atvēršana pagaidām nav iespējama saslimstības rādītāju dēļ.

Возведение барьеров на границе в Европе - Sputnik Latvija
ES var saglabāt iebraukšanas aizliegumu Krievijas iedzīvotājiem

"Tas nav politisks, bet epidemioloģisks jautājums. Es ceru, ka mēs uzvarēsim vīrusu, vai arī parādīsies vakcīna, un vairāk tik stingrus mērus nevajadzēs pieņemt. Kamēr Covid-19 nav pieveikts, mums ir jābūt atbildīgiem pret Latvijas un Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājiem," sacīja Rinkēvičs.

Viņš piebilda, ka pakāpeniski robežas tiks atvērtas ar tām valstīm, kur saslimušo skaits būs līdzīgs ES rādītājiem.

Iepriekš ziņots, ka Eiropas Savienība pagaidām nav saskaņojusi valstu sarakstu, ar kurām tiks atjaunota satiksme pirmajā ierobežojumu atcelšanas posmā jūlija sākumā. Kārtējo reizi šis jautājums tiks apspriests šodien, 26. jūnijā.

Iepriekš avīze New York Times paziņoja, ka galvenais kritērijs valstu iekļaušanai sarakstā, ar kurām var tikt atjaunota satiksme, ir vidējais jaunu inficēšanās gadījumu skaits 14 dienu laikā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Brisele pieprasa, lai šis skaitlis nepārsniedz 16. Vadoties pēc šī kritērija, ASV (107 gadījumi uz 100 tūkstošiem), Krievija (80 gadījumi) un Brazīlija (190 gadījumi) nav attiecināmas pie drošām valstīm robežu atvēršanai ar tām.

Ziņu lente
0