"Izsprucis no laboratorijas": Nacionālās apvienības deputāts "atklāja" Covid-19 izcelsmi

© AP Photo / Ng Han GuanПассажиры в защитных масках возле вокзала Уханя
Пассажиры в защитных масках возле вокзала Уханя  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības atklājis Covid-19 izcelsmi, attaisnoja tirgu Uhaņā un iztaisīja reveransi ASV virzienā.

RĪGA, 26. jūnijs – Sputnik. Pēdējā laikā ar koronavīrusa pandēmijas situācijas analīzi Nacionālajā apvienībā nodarbojies Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Taču pēkšņi virsroku šajā lietā guvis cits Nacionālās apvienības pārstāvis Saeimā – Aleksandrs Kiršteins.

Savā Twitter mikroblogā Kiršteins publicēja paziņojumu, kurā uzrakstīja: "Ķīnas valdība negribīgi atzinusi, ka nekādā Uhaņas tirgū Covid 19 vīruss nav izcēlies. Amerikāņiem taisnība, tas "izsprucis" no Uhaņas virusoloģijas laboratorijas."

​Komentāros lietotāji metās skaidrot deputātam, ka viņam īsti nav taisnība, un pie vainas esot "skaidas galvā". Taču Kiršteins, stingri aizstāvot savu pozīciju, norādīja, ka Ķīna varēja nespeciāli izveidot jaunu vīrusu. Iespējams, vīruss vienkārši tika pētīts vienā no Ķīnas laboratorijām.

Covid-19 izcelsme

Atgādināsim, ka iepriekš ASV izvirzīja pieņēmumu par koronavīrusa mākslīgo izcelsmi, par ko arī stāsta Nacionālās apvienības deputāts. Amerikas līderis Donalds Tramps paziņoja, ka Ķīna "pieļāva kļūdu un centās slēpt to", kā rezultātā notika Covid-19 izplatība.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
No plaušu fibrozes līdz Alcheimera slimībai: mediķi pastāstīja par Covid-19 sekām

Ķīnas ĀM atbildēja, ka Pekina kopš paša epidēmijas sākuma pieturējusies pie atvērtas un atbildīgas pozīcijas situācijā ar vīrusu un neko nav slēpusi.

Savukārt Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Ārkārtas situāciju programmas direktors Maikls Raians dēvēja šo pieņēmumu par spekulāciju, jo nekādus apliecinājumus savam minējumam Amerika nesniedza.

Savukārt PVO Covid-19 apkarošanas tehniskā vadītāja Marija van Kerkhove atgādināja, ka eksperti sliecas domāt, ka koronavīrusa izcelsme ir no dzīvnieku valsts. Un ja kaut kas arī ir jānoskaidro, tad tā ir informācija par starpposmu – jeb to, kādu dzīvnieku inficēja sikspārņi, un tas pēcāk inficēja cilvēku.

Covid-19, kā arī citu koronavīrusu ģenētiskā secība liecina par to, ka tie visi nāk no sikspārņiem, uzsvēra van Kerkhove.

Ziņu lente
0