Petraviča pastāstīja, kāds būs palīdzības plāns Covid-19 otrā viļņa gadījumā

© Sputnik / Sergey MelkonovКрасная дорожка Рижского бала. Министр благосостояния Рамона Петравича
Красная дорожка Рижского бала. Министр благосостояния Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vecāku un sabiedriskās organizācijas vērsušās pie valdības ar lūgumu palīdzēt vecākiem šajā sarežģītajā laikā.

RĪGA, 22. jūnijs - Sputnik. Latvijas labklājības ministre Ramona Petraviča pastāstīja, ka Covid-19 epidēmijas otrā viļņa gadījumā vecāku atbalstam tiks izmantoti citi mehānismi, stāsta Bb.lv.

Vecāki un sabiedriskās organizācijas vēstulē minēja savas vēlmes par to, kāda palīdzība no valdības tiek gaidīta pandēmijas laikā. Cita starpā viņi lūdza ar pilnu likmi strādājošajiem vecākiem piešķirt vienreizēju pabalstu 75 eiro apmērā, lai apmaksātu bērnu nometni, kā arī piešķirt papildu atvaļinājumu bērnu-invalīdu vecākam.

Tāpat vēstulē bija atzīmēts, ka ārkārtējās situācijas laikā sākumskolas audzēkņu vecāki bija spiesti nodarboties ar bērniem un palīdzēt attālinātā darba apstākļos, tāpēc daudziem nācās lūgt atvaļinājumu uz sava rēķina.

Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Petraviča: reģioni gandrīz nejūt krīzi

Komentējot vēstuli, Petraviča atzīmēja, ka tā patiešām ir problēma daudzās ģimenēs, tomēr patlaban Labklājības ministrijai nav nekādu instrumentu tās risināšanai.

Viņa pastāstīja, ka piedāvājusi pabalstu ģimenēm ar maziem bērniem 100 eiro apmērā, taču koalīcija nav pieņēmusi piedāvājumu. Nolēma piemaksāt 50 eiro pie dīkstāves pabalsta par katru bērnu.

Vienlaikus ārkārtējās situācijas laikā tika palielināts bērnu kopšanas pabalsts bērniem vecumā no 6 mēnešiem līdz diviem gadiem, vienreizējā piemaksa par bērnu-invalīdu sastādīja 150 eiro.

Petraviča atzīmēja, ka strādājošajiem vecākiem nāktos sākt dialogu ar darba devējiem un vienoties, piemēram, par elastīgu grafiku.

Ziņu lente
0