Rīgas zoodārzs ārkārtējās situācijas dēļ zaudējis 420 000 eiro. Rīga gatavojas kompensēt

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентральный вход в рижский Зоопарк
Центральный вход в рижский Зоопарк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 atņēma Rīgas zoodārzam ienākumus, kurus Rīgas pagaidu administrācija tagad kompensēs no budžeta līdzekļiem.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Rīgas zoodārza peļņa ārkārtējās situācijas periodā varēja sastādīt 420 tūkstošus eiro. Rīgas domes pagaidu administrācija vēlas kompensēt šos zaudējumus, vēsta Rus.lsm.lv.

Lai apturētu Covid-19 izplatību, ārkārtējās situācijas laikā Rīgas zoodārza durvis bija slēgtas. Biļetes netika pārdotas, nekādi pakalpojumi netika sniegti. Nopelnīt naudu tiešsaistē zoodārzam arī nebija iespēju.

Un nevarēja cerēt, ka, atverot durvis, zoodārzs uzreiz spēs kompensēt zaudētos ienākumus.

Zoodārza vadībā atzīmēja, ka 2008. gada krīzes pieredze rāda, ka zoodārzs sagaida apmeklētāju skaita kritumu. Lai gan tika plānots, ka maijā un jūnijā ieejas biļetes atnesīs zoodārzam 210 tūkstošu eiro ienākumus mēnesī.

Tagad, 19. jūnijā, Rīgas domes pagaidu administrācijas sēdes laikā tiks skatīts jautājums par 420 tūkstošu eiro kompensācijas izmaksāšanu no pilsētas budžeta, jo dzīvnieki par kaut kādiem līdzekļiem ir jāuztur un jābaro.

Рижский зоопарк - Sputnik Latvija
Dzīvnieki skumst pēc cilvēkiem, zoodārza darbinieki – pēc apmeklētājiem

Rīgas zoodārzs, kā arī tā filiāle "Cīruļi" Kalvenes pagastā atvēra durvis apmeklētājiem 19. maijā, ievērojot visus drošības pasākumus.

Galvaspilsētas zoodārzs un tā filiāle Kalvenes pagastā atjaunoja darbu pēc vasaras darba laika. Kases strādā no plkst. 10:00 līdz 18:00, savukārt atrasties teritorijā drīkst līdz plkst. 19:00. Filiāle "Cīruļi" no jūnija ir atvērta līdz plkst. 18:00.

Iepriekš Rīgas zoodārzs vēstīja, ka iestādes budžets sastāv no Rīgas domes, valsts dotācijām un zoodārza ienākumiem. Turklāt ienākumi parasti sastāda pusi no budžeta. Taču ārkārtējās situācijas režīma laikā nācies ielīst budžetā uz rudeni.

Zoodārza darbinieki pauda cerību, ka dzīvniekus neatstās bez līdzekļiem barībai.

Ziņu lente
0