Politika

"Piemetīs klāt" 40 eiro: no 1. septembra skolotājiem pacels algas, bet ne visiem

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки с требованием выполнения ранее утвержденного графика повышения зарплат
Акция протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки с требованием выполнения ранее утвержденного графика повышения зарплат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība vienojusies piešķirt skolotāju algu palielināšanai vairāk nekā 8 miljonus eiro no neparedzēto izdevumu līdzekļiem; arodbiedrība neapmierināta, ka vienu no skolotāju kategorijām Ministru kabinets bez īpaša pamatojuma nolēma ignorēt, un draud ar protesta akcijām.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. No nākamā mācību gada skolotāju minimālā alga pieaugs par 40 eiro: no 750 līdz 790 eiro, vēsta TV3. Šādu lēmumu Ministru kabinets pieņēma otrdienas sēdē, 16. jūnijā, vienojoties piešķirt šiem mērķiem 8,2 miljonus eiro no neparedzēto izdevumu līdzekļiem.

Tiesa, šis paaugstinājums neskars augstskolu pedagogus – valdība nepiekrita pacelt viņiem algu un atlika šo jautājumu līdz nākamā gada budžeta apspriešanai.

Ar tādu pavērsienu ārkārtīgi neapmierināta ir Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, kura draud vērsties Satversmes tiesā un šodien, 17. jūnijā, pieņems lēmumu par protesta akcijas rīkošanu.

"Mieles atstāj tas, ka viena pedagogu grupa – augstākās izglītības iestāžu pedagogi – tika diskriminēti bez objektīviem iemesliem, bez jebkādiem aprēķiniem.

Neraugoties uz to, ka izglītības ministre norādīja, ka šī nauda ir, valdības pārstāvji nebija tik dzirdīgi, lai respektētu to, ka arī pret augstākās izglītības iestāžu pedagogiem likums un Ministru kabineta rīkojums ir jāizpilda tādā pašā mērā kā pret citiem nozarē strādājošiem pedagogiem," uzsvēra arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas aprēķiniem, Ministru kabineta dotajā brīdī saskaņotais algas paaugstinājums skars vairāk nekā 50 tūkstošus dažāda izglītības līmeņa pedagogu.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, finanšu ministrs Jānis Reirs uzskata, ka 2021. gada budžetā jāparedz nodokļu paaugstinājums, lai nodrošinātu līdzekļus pedagogu un ārstu algu paaugstināšanu.

Ziņu lente
0