Gatavi pieķēdēt sevi pie kokiem: velotreka "Marss" aizstāvji nepadodas

© Sputnik / Sergey MelkonovАктивисты проводят пикет против строительства здания СГБ на месте бывшего велотрека Mars
Активисты проводят пикет против строительства здания СГБ на месте бывшего велотрека Mars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visa bijušā velotreka perimetrā uzstādītas kameras, lai aktīvistu nepārlien pāri žogam un neapskauj kokus.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Kokus bijušajā velotrekā "Marss", kur plānots uzbūvēt jauno Valsts drošības dienesta (VDD) ēku, varētu sākt zāģēt nost jau jūnija beigās, pastāstīja radio Baltkom ēterā sabiedriskās organizācijas "Pilsēta cilvēkiem" vadītājs Māris Jonovs.

Стационарный фоторадар на улице Бривибас в Риге - Sputnik Latvija
Pikets pret VDD ēku izstiepsies pa visu Brīvības ielu

Beigās protestā pret Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecību bijušā velotreka "Marss" teritorijā sapulcējās aptuveni 400 cilvēku. Tā kā tobrīd vēl bija spēkā ārkārtējās situācijas režīms, protestētāji ievēroja sociālo distanci: viņi izpletās visas Brīvības ielas garumā, izveidojot "dzīvo ķēdi" - no bijušā velotreka teritorijas Brīvības gatvē 207 līdz Brīvības piemineklim.

Jonovs atgādināja par to, ka kokus sāks cirst nost jau pavisam drīz.

"Tuvojas termiņš, kad kokus nedrīkstēs cirst putnu un bišu dēļ. Tādēļ jau 30. jūnijā mēs varēsim dzirdēt strādājošus zāģus. Premjerministram Krišjānim Kariņam vēl ir iespēja to visu apturēt," sacīja aktīvists.

Pēc viņa teiktā, cilvēki, kuri uzstājas par parka saglabāšanu velotreka vietā, neļaus tik viegli paņemt un izcirst kokus.

"Kāds izies ar svecēm, ar plakātiem. Kāds grasās ar ķēdi pieķēdēt sevi pie kokiem. Bet, mēs zinām, ka tas ir VDD, tādēļ var arī armiju atvest, padzīt. Tādēļ raudzīsimies, kāda mums te ir demokrātija. Šobrīd visā perimetrā uzstādījuši kameras, lai neviens nepārlien pāri žogam, neapskauj kokus," pastāstīja viņš.

Protestētāji lūdz varasiestādes izvēlēties citu vietu būvniecībai, savukārt vecā velotreka vietā izveidot un labiekārtot parka zonu. Neraugoties uz to visu, Saeimas Nacionālās drošības komisija uzstājās par būvniecības turpināšanu, nosaucot VDD jaunās ēkas celtniecību par vienu no nacionālās drošības prioritātēm. Turklāt projektā jau ir ieguldīti vairāki miljoni eiro.

Ziņu lente
0