Rīgā slēgta viena no peldvietām

CC0 / pixabay / Пляж Балтийского моря в Латвии
Пляж Балтийского моря в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ūdeni Rīgas pludmalē "Rumbula" inspektori klasificējuši par pārāk netīru priekš peldēšanās pēc tā mikrobioloģiskās pārbaudes veikšanas.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Visām oficiālajām pludmalēm, kā pienākas, jāiziet Veselības inspekcijas (VI) pārbaude. Ja speciālisti konstatē, ka ūdens piesārņojuma līmenis ir pārāk augsts, peldvieta tiek slēgta.

Šoreiz Rīgas domē paziņoja par aizliegumu peldēties peldvietā "Rumbula". Tajā inspektori konstatējuši augstu mikrobioloģiskā piesārņojuma līmeni.

Sliktās ūdens analīzes inspektori skaidro ar to, ka lietusgāžu dēļ upē varēja ieskaloties piesārņojums no piekrastes teritorijas.

Speciālisti uzsver, ka peldēšanās piesārņotā ūdenī palielina ādas saslimšanu, gļotādu iekaisuma, kā arī kuņģa un zarnu slimību riskus.

Пляж в Болдерае, Рига - Sputnik Latvija
Kādas pludmales Latvijā saņēmušas tiesības pacelt "Zilo karogu"

Tiem, kas vēlas izpeldēties tieši pludmalē "Rumbula", tagad nāksies gaidīt nākošo inspekciju, kura notiks 6. un 7. jūlijā.

Peldsezona Latvijā oficiāli ir atklāta kopš 15. maija. Latvijā ir 56 oficiālās peldvietas. Un peldēties ir ieteicams tikai tajās.

Veselības inspekcija regulāri pārbaudi ūdeni ūdenstilpnēs, kur ir atļauts peldēties.

Inspekcija testē ūdeni gan vizuāli, gan laboratorijas apstākļos. Laboratorijā tiek pārbaudīts fekālais piesārņojums, zarnu nūjiņu un enterokoku klātbūtne. Savukārt vizuāli speciālisti apskata ūdens krāsu, vēro naftas produktu, citu atkritumu un zilaļģu klātbūtni tajā.

Visa informācija par piesārņojuma līmeni ir atrodama VI mājaslapā.

Ziņu lente
0