PČ 2021 laikā Rīga cer pieņemt vismaz 75 tūkstošus līdzjutēju

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasСборная Латвии по хоккею
Сборная Латвии по хоккею - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2021. gada hokeja pasaules čempionāta organizēšanas komitejas Rīgā vadītājs Edgars Buncis prognozē, ka uz turnīru Latvijas galvaspilsētā atbrauks ap 75 tūkstošiem līdzjutēju.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Pagaidām koronavīrusa situācijas pasaulē dēļ ir ļoti grūti izteikt lielas prognozes attiecībā uz gaidāmo turnīru. Absolūti iespējams, ka šis vīruss atstās sekas līdz pat nākamā gada vasarai. Kā zināms, PČ 2020, kuram bija jānotiek Šveicē, beigās atcēla.

Biļešu pārdošanu uz PČ 2021, kurš notiks Rīgā un Minskā, plānots sākt oktobra sākumā.

"Esam uzstādījuši mērķi, lai Rīgā ierastos vismaz 75 tūkstoši ārvalstu līdzjutēju. Šādi rēķinot, mūsu prognoze ir tāda, ka valsts iegūs vismaz piecus vai sešus miljonus eiro," uzskata Buncis.

Многофункциональный спортивно-концертный комплекс Арена Рига - Sputnik Latvija
Latvija plāno saņemt no PČ hokejā 2021 ne mazāk par sešiem miljoniem eiro

Tieši biļetes sastāda lielāko hokeja pasaules čempionātu rīkotāju peļņas daļu. Taču, ja par biļešu pieprasījumu uz turnīra saimnieku Latvijas komandas mačiem šaubīties nenākas, tad attiecībā uz pārējām spēlēm "Arēna Rīga" šobrīd nevar neko paredzēt. Un Buncis neslēpj: "Ja nespēsim pārdot biļetes uz pārējām spēlēm, mums būs diezgan lielas ziepes. Vislētākās biļetes būs uz kazahu un itāļu mačiem, tās maksās 9 eiro."

Atgādināsim, ka Rīgas grupā PČ 2021 spēlēs Kanādas, ASV, Somijas, Latvijas, Vācijas, Norvēģijas, Itālijas un Kazahstānas izlases. Saskaņā ar provizorisko vienošanos ar Minsku, Rīgā notiks pirmā posma mači, kā arī divi ceturtdaļfināli. Pārējie izšķirošie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

Rīgai jau ir pieredze hokeja pasaules čempionāta rīkošanā arī vienatnē. 2006. gadā Latvija veiksmīgi tika galā ar turnīra organizēšanu, taču kopš tiem laikiem būtiski pieaugusi viesnīcu cenas.

"Tolaik viesnīcas prasīja līdz 400 eiro par diennakti. Jebkurā gadījumā izskatās, ka budžetā viesnīcas būs visdārgākā pozīcija," atzīst Buncis.

Ziņu lente
0