Runā latviski un iet latviešu bērnudārzā: rīdziniece no Indijas par bērnu integrāciju

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasФестиваль красок Холи-Мела
Фестиваль красок Холи-Мела - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zobārste no Indijas Jagriti Kakar, kas strādā un dzīvo Rīgā, pastāstīja par savu bērnu integrāciju Latvijas kultūrā un tās kultūras saglabāšanu, kura viņiem ir dzimtā. Hindi latviešu valodai netraucē.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Radio Baltkom intervijā Jagriti Kakar – zobārste no Indijas, kura dzīvo un strādā Rīgā, pastāstīja par to, kā latviešu kultūrā integrējušies viņas bērni, kuri ir dzimuši Latvijā.

Sieviete atzīmēja, ka viņas bērni ideāli runā latviešu valodā un apmeklē latviešu bērnudārzu. Turklāt dažu vārdu nozīmi, ko lieto viņa bērni, Kakar pati mēdz nesaprast, un viņai nākas izmantot Google Translate.

Иностранные студенты во время лекции на кафедре паталогической анатомии имени академика А.И. Струкова - Sputnik Latvija
Latvijas studentu skaits samazinās, viņus aizvieto indieši un uzbeki

Taču mājās, ģimenē, vecāki ar bērniem runā hindi un angliski. Prakse rāda, ka viņu zināšanām latviešu valodā tas netraucē.

Kakar uzskata, ka bērniem ir jāzina par vecāku kultūru. Jāzina valoda. Viņu vecmāmiņas un vectēvi latviski, protams, nerunā.

Un šajā Latvijā dzīvojošajā indiešu ģimenē bērni zina par Indijas kultūru, zina vietējos festivālus un svētkus. Tāpat viņi ir integrēti arī latviešu kultūrā un, drīzāk, pat vairāk pieņem to, nekā indiešu, atzīst Kakar.

Ģimene svin Līgo un krāso olas Lieldienās. Taču Kakar atzīmēja, ka viņas sirds tomēr ir Indijā, neraugoties pat uz to, ka viņa dzīvo Latvijā. Bet viņas bērni ir drīzāk 50% uz 50%.

Ziņu lente
0