Rīgā un citās Latvijas pilsētās šorīt bija pazudusi elektrība

© Pixabay / Free-PhotosЛампочка
Лампочка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augstsprieguma kabeļa starp TEC-1 un Imantu bojājuma dēļ bez elektrības palika aptuveni 160 tūkstoši "Sadales tīkli" klientu ne tikai Rīgā, bet arī Pierīgā un Vidzemē.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Otrdien, 9. jūnijā, plkst. 9:38 rīdzinieki, Pierīgas un Vidzemes iedzīvotāji saskārās ar traucējumiem elektroenerģijas padevē.

Atsevišķos rajonos atslēdzās arī mobilie sakari. Pēcāk savienojums tika atjaunots, taču ar zināmiem traucējumiem. Ielās nestrādāja luksofori.

Elektrotīklu operators "Sadales tīkli" paziņoja, ka elektroenerģijas atslēgšanās bijusi saistīta ar avāriju uzņēmumā "Augstsprieguma tīkls" (AST), kurš atbild par augstsprieguma līnijām. Traucējumi bija vērojami arī "Sadales tīkli" zvanu centra darbā.

"Problēma tiek risināta, aicinām būt pacietīgiem," bija teikts "Sadales tīkli" paziņojumā.

​AST paskaidroja, ka avārija notika starp Rīgas TEC-1 un Imantu – tika bojāts augstsprieguma kabelis, kā rezultātā tīkls tika pārslogots par 110 kV.

​Elektroenerģijas padevi izdevies atjaunot gandrīz pēc stundas – plkst. 10:34 kompānija "Augstsprieguma tīkls" paziņoja, ka spriegums 110 kV tīklā ir atjaunots un tuvākās pusstundas laikā elektrībai jābūt atjaunotai visiem, kas saskārās ar avārijas sekām.

​Saskaņā ar "Sadales tīkls" informāciju, bez elektrības palika aptuveni 160 tūkstoši klientu ne tikai Rīgā, bet arī Rīgas reģionā un Vidzemē.

Ziņu lente
0