Latvijā diennakts laikā atklāti pieci Covid-19 gadījumi, neviens nav hospitalizēts

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнак "Биоугроза" в Латвийском центре инфектологии
Знак Биоугроза в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā diennakts laikā atklāti pieci jauni Covid-19 gadījumi, taču neviens netika hospitalizēts, stacionāros palikuši vien 14 pacienti.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Latvijā pēdējās diennakts laikā ir veikts 1681 Covid-19 tests, pieci no tiem izrādījušies pozitīvi, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā valstī kopš epidēmijas sākuma ir veikti 111 404 izmeklējumi, atklāts 1071 inficētais, 760 cilvēki izveseļojās, 24 nomira.

Pēdējās diennakts laikā netika hospitalizēts neviens ar Covid-19 diagnozi. Stacionāros ārstējas 14 pacienti ar koronavīrusu, 11 no viņiem ir vidēji smags stāvoklis, 3 ir smaga slimības gaita. No stacionāriem izrakstīti 159 pacienti.

Операционный блок в больнице им. Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Ne tikai ar lietotnes palīdzību: kā Latvijā apzina Covid-19 slimnieka kontaktpersonas

Iepriekš ziņots, ka Latvijā sākusies koronavīrusa antivielu testēšana. Analīzes nodevuši aptuveni 1500 cilvēku, un tikai 40 no tiem izrādījās pozitīvi (2,67%). Slimību profilakses un kontroles centrs vēsta, ka rudenī varētu būt veikta arī plašāka izmeklēšana. Taču jau šobrīd ir skaidrs, ka par pietiekami kolektīvās imunitātes līmeni, kurš pasargātu Latviju no jauniem saslimšanas uzliesmojumiem, nevar būt ne runas. Tādēļ aktuāli turpinās būt citi vīrusa ierobežošanas pasākumi.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 6,3 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 377 tūkstoši cilvēku nomira, vairāk nekā 2,9 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0