Visi uz Jūrmalu: Latvijas kūrorts iekļuvis labāko atpūtas vietu desmitniekā pēc pandēmijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saraksta sastādīšanai Eiropas organizācija European Best Destination izmantoja veselu virkni kritēriju.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Eiropas Komisijas organizācija European Best Destination paziņoja sarakstu, kurš sastāv no desmit Eiropas pludmalēm, kur pēc Covid-19 pandēmijas beigām atpūsties būs visdrošāk, raksta Tvnet.lv.

Tiek ziņots, ka šajā sarakstā iekļuva Jūrmala, kā arī Lietuvas Nida.

Saraksts tika sastādīts atbilstoši veselai virknei kritēriju. To skaita pludmales izmērs, lai tajā būtu iespējams ievērot drošu distanci, kā arī Covid-19 izplatība valstī un reģionā.

Ne mazāk svarīgi kritēriju saraksta sastādīšanai bija: privāto villu, tūristu apartamentu, mazu un vidēja izmēra viesnīcu esamība, kuras ir gatavas uzņemties atbildību par savu klientu veselību, pastāvīgi rīkot dezinfekciju savā teritorijā un numuros.

Международная награда Голубой флаг - Sputnik Latvija
Pārāk dārgi: Jūrmalas pludmales var palikt bez "Zilajiem karogiem"

Neskaitot to, visām tūristu izmitināšanas vietām ir jāatrodas slimnīcu tuvumā, kur ir pietiekams skaits brīvu gultasvietu. Gultasvietu skaitam ir jāpārsniedz to vidējais skaits Eiropā.

Visi šie kritēriji, pēc saraksta sastādītāju domām, padara izvēlētās pludmales par drošām un ieteicamām tūristiem no visas pasaules.

Pirmajā vietā izrādījās Grieķija ar Prevezas pludmali, otrajā Komportas pludmale Portugālē, savukārt trešajā vietā Helas pussala Polijā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Rīgas Tūrisma attīstības birojs šovasar grasās iztērēt 780 tūkstošus eiro tūristu piesaistīšanas plāna īstenošanai Latvijas galvaspilsētā.

Zināms, ka galvenie virzieni, uz kuriem tiks likts uzsvars reklāmas kampaņās, būs Lietuva, Igaunija un Skandināvijas valstis.

Ziņu lente
0