Naudu saņems tikai dažas pilsētas: Lembergs apskauda Daugavpili

© Sputnik / Sergey MelkonovНовые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК "Транспортные системы" в Даугавпилсе
Новые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК Транспортные системы в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils spēs atjaunināt autobusu parku un uzbūvēt jaunu tramvaju līniju, savukārt Ventspils nesaņems no valdības neko.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) sēdes laikā Ventspils mērs Aivars Lembergs pasūdzējās, ka Eiropas fondu naudu saņemt tikai dažas republikas nozīmes pilsētas, raksta Gorod.lv.

Šonedēļ Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš paziņoja, ka ar Ministru kabineta lēmumu Daugavpilij tiek piešķirti 23 miljoni eiro tramvaju parka atjaunināšanai un 10 miljoni eiro – autobusu parka atjaunināšanai. Pateicoties tam, pilsēta varēs iegādāties 35 jaunus autobusus un 12 tramvajus.

Nākamajā dienā, 20. maijā, notika LLPA sēde, kurā pilsētu mēri apsprieda gandrīz 500 miljonu eiro sadali no Eiropas struktūrfondiem nozarēm, kurām ir nepieciešams valsts atbalsts koronavīrusa pandēmijas apstākļos.

Lembergs nepalaida garām iespēju atzīmēt, ka Eiropas fondu līdzekļu sadale starp Latvijas pilsētām viņam liekas netaisnīga.

"Šodien tiek sadalīta ļoti liela Eiropas fondu nauda. Un kā visi jūs esat pamanījuši, šo naudu saņem dažas pilsētas. Daugavpils, Liepāja un Rīga. Pārējās republikas pilsētas pagaidām nesaņem neko. Es uzskatu, ka tas ir nepareizi. Mums ir jābūt aktīvākiem," pasūdzējās Lembergs.

Savukārt Elksniņš bija vairāk nekā priecīgs par to, ka piešķirtie līdzekļi tikuši tieši Daugavpilij.

"Valdības lēmums par finansējuma piešķiršanu Daugavpilij, pēc būtības, ir vēsturisks un bezprecedents. Pēdējā gada laikā mums ir nācies cīnīties ar citām pilsētām un piesaistīt aptuveni 43 miljonus eiro sabiedriskā transporta infrastruktūras uzlabošanai.

Trīsdesmit pieci jauni autobusi palīdzēs vairāk nekā uz pusi atjaunināt visu autobusu parku. Tramvaji šoreiz būs komfortablāki un kvalitatīvāki, savukārt jaunā tramvaju līnija no Stacijas ielas līdz Jaunajai Forštatei – tas ir kaut kas unikāls," pastāstīja viņš žurnālistiem.

Ziņu lente
0