Zoodārza apmeklētāji noveduši līdz nāvei zebras mazuli

© Sputnik / Евгений ЛешковскийЗебры в рижском зоопарке
Зебры в рижском зоопарке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkiem ierasti produkti dzīvniekiem nav piemēroti, vienalga, vai tie dzīvo zooloģiskajā dārzā vai brīvā dabā.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Minizoodārzā "Buki" Ventspils novadā gājis bojā zebras mazulis – apmeklētāji viņu pārbarojuši ar šokolādes batoniņiem.

Zooloģiskā dārza pārstāvji atgādināja, ka dzīvniekus aizliegts barot ar cilvēku ēdienu. Ja ir vēlēšanās pabarot dzīvnieku, dārzā pieejama speciālā barība.

"Mūsu zebrēns vakar nomira. Ārsts veica pārbaudes un analīzes, zebrēns noindēts ar saldumiem. Varam teikt "paldies" tiem atbildīgajiem apmeklētājiem, kuri sabarojuši zebru ar saldumiem. Pēc aculiecinieka teiktā, ar snickers šokolādēm. Rīkosimies atbildīgi un nedosim dzīvniekiem to, ko paši ēdam. Tāpēc mēs piedāvājam iegādāties specializētu barību," teikts zoodārza paziņojumā Facebook.

Zooloģisko dārzu un dzīvnieku aizsardzības organizāciju pārstāvji pastāvīgi brīdina: cilvēkiem ierasti produkti nav piemēroti dzīvniekiem, vienalga, vai tie dzīvo zooloģiskajā dārzā vai brīvā dabā.

Piemēram, pirms dažiem gadiem Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētāji pārbaroja ar maizi jaundzimušu jēru, bet Pīrāgu festivāls Tallinā izrādījās nāvējoši bīstams gulbju mazuļiem.

Tas jāpatur prātā, jo tagad iedzīvotājiem ir plašākas iespējas tikties ar dzīvniekiem: no vakardienas durvis apmeklētājiem vēris Rīgas Zooloģiskais dārzs, kā arī tā filiāle "Cīruļi" Kalvēnos.

Ziņu lente
0