Latvijas IeM par 5 tūkstošiem eiro nopirkusi dronu, taču nevar to palaist

© Bezvests.lvДрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса
Дрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Iekšlietu ministrijas atbildīgie dienesti aizvadītajā gadā iegādājušies iekārtas par vairāk nekā miljonu eiro. Tagad aprīkojums pamazām pārklājas ar putekļiem noliktavās.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Valsts kontrole noslēgusi revīzijas par 2019.gada atskaitēm 24 ministrijās un centrālajās iestādēs. Noskaidrojies, ka daži resori izšķieduši līdzekļus velti, stāsta tvnet.lv.

Piemēram, Valsts kontrole norādīja uz tehnisko iekārtu iepirkumiem Valsts policijas vajadzībām – vairāk nekā miljons eiro izdots par iekārtām, kas glabājas noliktavās un dažādu iemeslu dēļ tikpat kā netiek izmantotas.

Piemēram, 5 lāzera 3D skeneri, kas nopirkti CSN noformēšanas uzlabošanai, tiek izmantoti ļoti reti – izrādījies, ka tie ir pārāk sarežģīti.

Автомобили полиции в Риге - Sputnik Latvija
IeM: policijai ļoti vajadzīgi resursi, nāksies upurēt ēku apsardzi

No 142 kompaktajām videokamerām, kas paredzētas konfliktsituāciju un korupcijas epizožu fiksācijai, darbiniekiem izsniegtas tikai 18, taču arī tās nekad nav izmantotas. Iekārtas izmaksājušas 112 tūkst. eiro.

Par nepilniem 400 tūkstošiem eiro nopirkti 40 rokas fotoradari, kas glabājas noliktavā – beidzies verifikācijas termiņš.

Vēl 5 tūkstoši eiro atvēlēti lidaparāta iegādei, kas kontrolētu drošību uz ceļiem, taču noskaidrojās, ka Satiksmes ministrija neļauj lidot virs trasēm.

Valsts policija par 5000 eiro iegādājusies bezpilota lidaparātu, tomēr tas nav lietots, jo izrādījies, ka Ministru kabineta noteikumi ar tādiem virs ceļiem lidot neļauj, veicot 2019. gada revīzijas, secinājusi Valsts kontrole. Ar dronu bija plānots uzlabot autopārvadājumu kontroli un nodrošināt ceļu satiksmes negadījuma vietas noformēšanu. Bet tas līdz 2020. gada martam izmēģināts tikai testa režīmā, un pēc tam vairs nav lietots, pastāstīja Valsts kontroles valdes locekls Edgars Korčagins.

Viņš secināja, ka nav iespējams turpināt strādāt tāpat, kā līdz šim.

Ziņu lente
0