Aukstums, vējš un nokrišņi: sinoptiķi par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЦеремония приемки новых вертолетов AW 119 Kx для нужд погранохраны и МВД
Церемония приемки новых вертолетов AW 119 Kx для нужд погранохраны и МВД - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maijs pagaidām Latvijas iedzīvotājus nepriecē ar siltumu – brīvdienas ir gaidāmas rudenīgi vēsas, vēsta sinoptiķi.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Brīvdienās, kā arī nākamās nedēļas sākumā Latvijā saglabāsies maijam neraksturīgi vēss laiks – gaisa temperatūra tiek prognozēta zem klimatiskās normas.

Saskaņā ar sinoptiķu datiem, ja otrajā un trešajā maija dekādē vidējā gaisa temperatūra parasti sastāda, attiecīgi +11,3 un +12,8 grādus, tad tuvākajā nedēļā tā būs par dažiem grādiem zemāka. Tāpat nedēļas nogalē ir gaidāms brāzmains dienvidrietumu vējš.

​Sestdien un svētdien ir gaidāms spēcīgs dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs līdz 15-18 metriem sekundē, savukārt Kurzemes un Vidzemes piekrastē brāzmas sasniegs 20-21 metru sekundē. Lielākajā daļā valsts teritorijas atkal ir gaidāms lietus. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +8…+13 grādi, naktī liela mēroga salna vairs netiek gaidīta – temperatūra būs +3…+8 grādu robežās.

Nākamās nedēļas sākumā būtiskas izmaiņas laikapstākļos nav gaidāmas. Laikapstākļi būs drēgni, daudzviet ir iespējami nokrišņi. Gaidāms rietumu vējš, brāzmās līdz 15-16 metriem sekundē. Dienā gaisa temperatūra nepārsniegs +7…+14 grādus, naktī vējš norims, debesis skaidrosies un atsevišķos rajonos atkal ir iespējama salna.

Siltāks laiks, visticamāk, būs tikai nākamās nedēļas beigās. Saskaņā ar esošajām prognozēm, debesis skaidrosies, savukārt gaiss iesils līdz +15…+17 grādiem, iedrošina sinoptiķi.

Ziņu lente
0