Uzdāvināja maskas bez maskas: policijā iesniegta sūdzība pret Valēriju Agešinu

© Foto : Facebook / Валерий АгешинДепутат Сейма Валерий Агешин
Депутат Сейма Валерий Агешин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts pārāk tuvu piegāja pie Liepājas Reģionālās slimnīcas vadītāja, lai nodotu viņam bezmaksas respiratorus.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Bijusī Liepājas domes deputāte Elita Kosaka (Latvijas Krievu savienība) uzrakstīja iesniegumu Valsts policijai par to, ka Saeimas deputāts Valērijs Agešins ("Saskaņa") varēja pārkāpt uzsludinātā ārkārtējās situācijas režīma ierobežojumus, vēsta Infoliepaja.lv.

Žurnālistiem tapa zināms, ka runa ir par Infoliepaja.lv publikāciju, kurā tika stāstīts par respiratoru nodošanu Liepājas Reģionālās slimnīcas mediķiem.

Marta beigās Agešina partijas biedrs Vjačeslavs Dombrovskis, Saeimas deputātu sadarbības grupas ar ĶTR valdību vadītājs, vērsās ĶTR vēstniecībā ar lūgumu palīdzēt Latvijai koronavīrusa apkarošanā, un aprīļa sākumā saņēma 5000 KN95 sejas masku. Dombrovskis paziņoja savā sociālo tīklu lapā, ka piedāvā sadalīt šīs sejas maskas starp reģionālajām slimnīcām.

Beigās, kā Infoliepaja.lv pastāstīja Agešins, sejas maskas tika reģionālajām slimnīcām Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Valmierā, Jelgavā un Ventspilī, turklāt Liepājai tika piešķirti 946 respiratori, kurus Agešins 17. aprīlī piegādāja un nodeva Liepājas Reģionālās slimnīcas vadītājam Edvīnam Strikam.

Rakstā publicētajās fotogrāfijās Agešins un Striks stāv pietiekami tuvu viens otram, acīmredzami neievērojot noteikto divu metru distanci.

Komentāros portālam Agešins paziņoja, ka izmantot valstī radušos sarežģīto situāciju politiskiem mērķiem ir neētiski:

"Ļoti žēl, ka atrodas cilvēki, kuri izmanto situāciju, lai kārtotu šādā veidā politiskos rēķinus. Tas ir sekli un ļoti neglīti. Tāpat vēlos atzīmēt, ka respiratoru nodošanas brīdī es veicu savus amata pienākumus – palīdzēju cilvēkiem, tātad, neko nepārkāpu," piebilda deputāts.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.103, divu metru distanci sabiedriskās vietās atvērtā vietā vai telpās atļauts neievērot: ja kopā neatrodas vairāk par diviem cilvēkiem; cilvēkiem, kuri veic savus amata vai dienesta pienākumus.

"Ārkārtējā situācija ļoti spilgti izgaismoja cilvēku labākās un sliktākās īpašības, bet dažus, manuprāt, pavisam slikti ietekmēja. Kā teica A. Čehovs, no dubļiem nevar prasīt, lai tie nav dubļi," uzrakstīja Agešins savā Facebook lapā.

Šīs nav pirmā Elitas Kosakas (LKS) sūdzība pret "Saskaņas" pārstāvjiem. 2011. gadā, kad viņa bija Liepājas pilsētas domes deputāte, viņa nosūtīja Valsts valodas inspekcijai sūdzību par to, ka pašvaldības deputāti Naums Vorobeičiks un Sergejs Dikterevs ("Saskaņas centrs") nepietiekamā mērā prot latviešu valodu. Pārbaude konstatēja, ka sūdzība bijusi nepamatota.

Maija sākumā Valsts policijas Daugavpils iecirknis iesāka administratīvo lietu saistībā ar cita "Saskaņas" pārstāvja – Andreja Elksniņa – vizīti bērnunamā. Savā sociālo tīklu lapā Elksniņš publicēja fotogrāfiju, kurā viņš sēž pie galda ar bērniem bez maskas un neievēro distanci. Mērs paskaidroja, ka tobrīd arī veica savus dienesta pienākumus.

Ziņu lente
0