Latvijas Pasts saņēmis sodu par paaugstinātu sūtījumu tarifu

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественский киоск "Почты Латвии" на Домской площади
Рождественский киоск Почты Латвии на Домской площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2020. gada 30. marta līdz 17. aprīlim bez Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas ziņas "Latvijas Pasts" paaugstinājis tarifu pārrobežas pasta sūtījumiem uz ASV. Klientiem nodarītos zaudējumus sola kompensēt.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. "Latvijas Pastam" piespriesta soda nauda 9300 eiro apmērā par paaugstinātu tarifu piemērošanu ārvalstu pasta sūtījumiem, vēsta jauns.lv.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija atzīmēja, ka šāds lēmums neatbilst apstiprinātajiem universālo pasta pakalpojumu tarifiem.

Почтальон - Sputnik Latvija
Latvijas Pasts dubultojis maksu par pensijas piegādi

Ziņots, ka laikā no 2020. gada 30. marta līdz 17. aprīlim "Latvijas Pasts" paaugstinājis tarifu pārrobežas pasta sūtījumiem uz ASV. Visiem klientiem, kuri šajā termiņā apmaksājuši paaugstināto tarifu, pārmaksātās summas ir jākompensē. Šim nolūkam nāksies patstāvīgi vērsties "Latvijas Pastā".

Regulators uzsvēra, ka jaunu tarifu ieviešana iespējama tikai tad, ja tos apstiprinājusi SPRK. "Latvijas Pasts" šo noteikumu ignorējis, tāpēc saņēmis sodu.

Iepriekš vēstīts, ka no 2020. gada 3. februāra "Latvijas Pasts" pārtraucis sūtījumu piegādi uz Ķīnu koronavīrusa izplatības draudu dēļ. Janvāra beigās "Latvijas Pasts" pieņēma simto kravas lidmašīnu ar sūtījumiem no Ķīnas, bet pēc tam plūsma apsīka.

Ziņu lente
0