Bagātākā pašvaldība Latvijā plāno būvēt mazgāšanas līdzekļu rūpnīcu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasРоспотребнадзор предписал снять с продажи ряд импортных моющих средств
Роспотребнадзор предписал снять с продажи ряд импортных моющих средств - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klusā un zaļā ciematā bagātā Pierīgas novadā plānots būvēt rūpnīcu "novatorisku mazgāšanas līdzekļu" ražošanai.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Garkalnes novada iedzīvotāji iebilst pret mazgāšanas līdzekļu rūpnīcu novada teritorijā, stāsta Jauns.lv.

Часть линии по производству фанеры для завода в США разработана и построена в Латвии - Sputnik Latvija
Vajadzīgi darbinieki: netālu no Olaines cels Ķīnas finiera fabriku

Garkalnes novada domes sēdē tika izskatīts SIA "BioOrg Latvia" pieteikums par ražotnes izveidi novatorisku mazgāšanas līdzekļu ražošanai Buciņu ciemā. Lielākā daļa deputātu plānu atbalstīja, un projekta pieteikums ir apstiprināts.

Tomēr pret uzņēmuma ieceri kategoriski iebilst privātmāju iedzīvotāji plānotā objekta apkaimē. Aptuveni 130 iedzīvotāji vērsušies domē ar iesniegumu, kurā pieprasīta sabiedriska diskusija, lai cilvēkiem būtu iespēja tajā piedalīties un paust savu viedokli.

Ciema iedzīvotāji uzskata, ka projekts neatbilst ne teritoriālajam plānojumam, ne iedzīvotāju interesēm. Viņiem pat radušās aizdomas, ka SIA "BioOrg Latvia" interesēs varētu patvaļīgi mainīties teritoriju zona – no jauktā centra apbūves teritorijas pret rūpnieciskās apbūves teritoriju.

Iegādājoties īpašumus Garkalnes novada Buciņu ciemā un tā teritorijā iedzīvotājiem ļoti nozīmīgs bija apsvērums, ka teritorijas detalizētais plānojums neparedz ražošanas teritorijas viņu mājvietu apkaimē, stāsta ciema iedzīvotāju pārstāve Margarita Mjadzelica.

Viņa norādīja, ka nav saprotami arī iemesli, kuru dēļ domes deputātu vairākums atbalstīja ražošanas kompleksa izveidi tieši šajā vietā, jo saskaņā novada teritoriālo plānojumu 2013.-2024. gadam ir noteikts, ka "šajā ciema daļā ir jāsaglabā klusa, zaļa dzīvojamā rajona raksturs."

Яйца - Sputnik Latvija
Olu ražotājs no Ukrainas iekļuvis Ogres novadā

Garkalne ir bagātākā Latvijas pašvaldība (ienākumi uz vienu iedzīvotāju – 1460 eiro saskaņā ar 2018. gada rādītājiem). Daudzi tās iedzīvotāji strādā galvaspilsētā, bet nodokļus maksā dzīvesvietā.

Šī gada janvārī pašvaldības vadītājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš nolēma pamest posteni veselības stāvokļa dēļ. Marta beigās par novada domes jauno priekšsēdētāju kļuva Alvis Zīriņš ("Saskaņa").

Ziņu lente
0