Diennakts laikā Latvijā ir atklāti vien divi ar Covid-19 inficējušies cilvēki

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЦентр крови
Центр крови - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad Latvijā kopš pandēmijas sākuma kopējais atklāto Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits sastāda 930: 30 pacienti ar koronavīrusu ārstējas slimnīcās.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informāciju, diennakts laikā Latvijā Covid-19 ir atklāts vien diviem cilvēkiem.

​Trīs pacienti ar Covid-19 nonākuši slimnīcā.

Kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma ir veikts 75 571 tests, pēdējās diennakts laikā – 2 555 testi.

Visā periodā valstī ir miruši 18 cilvēki, kuriem tika diagnosticēts koronavīruss.

Stacionāros ārstējas 30 pacienti. Diviem cilvēkiem ir smaga slimības gaita. Taču jau 106 cilvēki ar Covid-19 jau ir izrakstīti no slimnīcām.

​Atgādināsim, ka Latvijā koronavīrusa izplatības novēršanas nolūkos ieviestais ārkārtējās situācijas režīms tika pagarināts līdz 9. jūnijam, taču ar virkni atvieglojumu.

Saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas laikā ieviesto pasākumu mīkstināšanu, jaunnedēļ darbu varēs atsākt fitnesa centri, baseini un sporta zāles, taču ar nosacījumu, ka tiek ievērota sociālā distance.

Заплыв в бассейне - Sputnik Latvija
Nākamnedēļ darbu atsāks baseini, fitnesa centri un sporta zāles

Savukārt pēc 12. maija būs atļauts pulcēties telpās un atvērtā gaisā līdz 25 cilvēkiem. Taču šāda veida pasākumi telpās nedrīkstēs ilgt vairāk par 3 stundām.

Sabiedriskajā transportā būs jānēsā sejas maskas. Kultūras, sporta un izklaides iestādes varēs strādāt no plkst. 7:00 līdz 24:00.

Tāpat valdība atļāvusi sniegt tūrisma pakalpojumus braucieniem Baltijas valstu robežās – apkārt Latvijai, uz Lietuvu un Igauniju.

Ziņu lente
0