Nākamnedēļ darbu atsāks baseini, fitnesa centri un sporta zāles

© Sputnik / Кирилл КаллиниковЗаплыв в бассейне
Заплыв в бассейне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā ar Veselības ministriju tiks saskaņotas rekomendācijas, kuru mērķis būs pasargāt sporta objektu apmeklētājus.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs paziņoja, ka, saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas laikā ieviesto pasākumu mīkstināšanu, savu darbu varēs atjaunot fitnesa centri, baseini un sporta zāles, raksta Mixnews.lv.

Severs paskaidroja, ka valdības lēmums par sporta treniņu atļaušanu attiecas arī uz sporta sekciju darbu telpās, taču epidemiologu drošības prasības šajā jautājumā būs ļoti svarīgas – distancēšanās un pagaidu ierobežojumi.

Pašlaik ministrija veic grozījumus iepriekš sagatavotajās rekomendācijā sporta pasākumu rīkošanā atbilstoši lēmumiem, kas tika pieņemti ceturtdien. Rekomendācijas stāsies spēkā no 12. maija.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Prātīguma pārbaude: kad Latvijā atkal tiks mīkstināti ierobežojumi

Pašlaik rekomendācijas tiek saskaņotas ar Veselības ministriju, un kolīdz tas tiks izdarīts, kļūs zināms, kā būs iespējams ekspluatēt baseinus – cik cilvēku varēs atrasties uz viena peldēšanas celiņa, kā ievērot distanci dušās un ģērbtuvēs.

Kā jau ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 9. jūnijam, taču ir pieņemti lēmumi par dažu ierobežojumu mīkstināšanu.

Pēc 12. maija būs atļauts pulcēties telpās un atvērtā gaisā līdz 25 cilvēkiem. Taču šāda veida pasākumi telpās nedrīkstēs ilgt vairāk par 3 stundām.

Sabiedriskajā transportā būs jānēsā sejas maskas. Kultūras, sporta un izklaides iestādes varēs strādāt no plkst. 7:00 līdz 24:00. Ar virkni nosacījumu būs atļauti arī sporta treniņi.

Tāpat valdība atļāvusi sniegt tūrisma pakalpojumus braucieniem Baltijas valstu robežās – apkārt Latvijai, uz Lietuvu un Igauniju.

Ziņu lente
0