Pleskavieši sūdzas par cilvēkiem ar uzturēšanās atļauju, kuri brauc no Latvijas pēc ēdiena

© Sputnik / Sergey MelkonovМесто, где начинается Россия. Псковский Кремль
Место, где начинается Россия. Псковский Кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pleskavas varasiestādes ieviesa valsts robežas šķērsošanas ierobežojumu personām, kurām ir dubultpilsonība vai uzturēšanās atļauja.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. KF pilsoņi, kuriem ir arī citas valsts pase, koronavīrusa pandēmijas laikā nevarēs šķērsot KF valsts robežu vairāk par vienu reizi, paziņoja Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs. Iepriekš pret cilvēkiem ar dubultpilsonību netika piemēroti ierobežojumi. Viņi izmantoja to un brauca uz Pleskavu, piemēram, pēc produktiem, sūdzējās reģiona iedzīvotāji.

Pleskavas apgabala varasiestādes ieviesa pārvietošanās ierobežojumu pāri valsts robežai personām, kurām ir dubultpilsonība, paziņoja Vederņikovs reģionālā infekcijas izplatības apkarošanas operatīvā štāba sēdē.

Ierobežojumi tiek piemēroti tiem, kas bieži pārvietojas starp kaimiņvalstīm. Piemēram, tie, kas dzīvo Latvijā vai Igaunijā, un ir pieraduši braukāt pēc pārtikas uz KF, vēsta "МK-Pskov".

Литовские пограничники - Sputnik Latvija
Baltijas valstis vienojušās koordinēt savas darbības cīņā ar Covid-19

Tagad viņi varēs šķērsot robežu tiki vienu reizi – lai nokļūtu līdz dzīvesvietai. Attiecīgu rīkojumu parakstīja KF valdības vadītājs Mihails Mišustins.

"Esmu vērsies pie KF valdības priekšsēdētāja ar lūgumu ierobežot personu pārvietošanos, kurām ir cita pilsonība, izņemot Krievijas, vai arī uzturēšanās atļauja. (…) Tā ir pilsoņu kategorija, pret kuru nevar tikt pielietoti spēkā esošie ierobežojumi, un atsevišķi cilvēki to izmantoja, jo tiem bija iespēju brīvi šķērsot robežu. Tas radīja papildu epidemioloģisko riskus. Vakar Mihails Mišustins parakstīja dekrētu, ar kuru šādām pilsoņu kategorijām ir atļauts šķērsot robežu tikai vienu reizi, lai nokļūtu pastāvīgās uzturēšanās vietā," sacīja Vederņikovs.

Tāpat viņš atgādināja, ka, saskaņā ar jauno rīkojumu, tiem, kas ir ieradušies Pleskavas reģionā, ir pienākums ievērot pašizolāciju 14 dienu garumā.

"Pašvaldībās sākušas darbu mobilās brigādes, kuras sākušas kontrolēt rīkojuma izpildi. Ja kāds izspruks bez paziņojuma, pārkāps pašizolāciju, tad saņems paziņojumu vienlaikus par diviem pārkāpumiem," sacīja Vederņikovs.

Saskaņā ar reģionālā operatīvā štāba datiem par ceturtdienu, Pleskavas apgabalā ir apstiprināti 172 koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Izveseļojušies 17 cilvēki, 8 miruši.

Ziņu lente
0