Levits redz Latviju starp līderiem cīņā ar Covid-19 pandēmiju

© REUTERS/Henry NichollsПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Egils Levits pauda atbalstu valdības darbībai cīņā ar koronavīrusa izplatību un prognozēja valstij slavenību kā uzvarētājai pār pandēmiju.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Uzstājoties telekanāla TV3 raidījumā "900 sekundes", Latvijas prezidents Egils Levits paslavēja valsts valdību par to, ka kopš paša koronavīrusa pandēmijas sākuma varasiestādes darījušas visu pareizi un ieklausījās ekspertu viedokļos, vēsta Press.lv.

Tāpat Levits paziņoja, ka Latvija varētu kļūt par vienu no pirmajām Eiropas valstīm, kur lielākā vai mazākā mērā izdosies ierobežot Covid-19 izplatību.

Биржа труда - Sputnik Latvija
Latvijas kompānijas turpina atlaist darbiniekus: mēneša laikā 11 000 jaunu bezdarbnieku

Prezidents paslavēja arī Latvijas iedzīvotājus, kuri, pēc viņa sacītā, izrādīja pārsteidzošu disciplinētību epidēmijas laikā, kas ir garants veiksmīgai iziešanai no tās.

Vienīgais, pie kā Latvijas varasiestādēm, Levita ieskatā, būtu jāpiestrādā, ir uzlabojumi attiecībā uz uzņēmēju un cilvēku finanšu atbalstu, kuri ir nonākuši grūtā ekonomiskā situācijā.

Caurumus Levits saskata dīkstāves pabalstu izmaksas kritērijos, kuriem, pa labam, būtu jāaptver plašāks uzņēmumu loks un nebūtu jābūt tik bargiem.

Turklāt ir jāatceras par to, ka krīzes situācijā pirmām kārtām problēmas rodas ģimenēm ar bērniem. Un par to ir vērts aizdomāties.

Kā Kariņš sajūsmināja britus

Iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš intervijā britu avīzei The Telegraph arī stāstīja par Latvijas recepti cīņā ar Covid-19 pandēmiju – agrīni preventīvie pasākumi un sekošana ekspertu padomiem.

Литовские пограничники - Sputnik Latvija
Baltijas valstis vienojušās koordinēt savas darbības cīņā ar Covid-19

Kariņš runāja par to, ka Latvijai ir izdevies saglabāt līdzsvaru starp ekonomikas noturēšanas virs ūdens un pasākumiem, kas tika pieņemti cilvēku veselības aizsardzībai.

Premjers atzinās, ka Latvija nebija gatava šāda mēroga epidēmijai, taču, neraugoties uz to, paguva izdarīt visu nepieciešamo līdz brīdim, kad valstī no vīrusa nomira pirmais pacients. Par šīs operativitātes iznākumu kļuva mazs nāvju skaits salīdzinājumā ar citām valstīm un attiecīgi neliels saslimušo skaits kopumā.

Tiesa, pastāv viedoklis ka Latviju pirmām kārtām glābj zemais iedzīvotāju blīvums, taču to Kariņš nolēma nepieminēt.

Ziņu lente
0