Pulcēšanās Latvijā joprojām ir aizliegta! Svētkos policija strādās pastiprinātā režīmā

© Sputnik / Sergey MelkonovПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti atgādina, ka Latvijā joprojām ir spēkā ierobežojumi, kuru mērķis ir novērst koronavīrusa izplatību.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Pēc Valsts policijas priekšnieka Andreja Grišina sacītā, likumsargi maija svētku brīvdienās pastiprināti kontrolēs to, kā iedzīvotāji ievēro ierobežojošos pasākumus, kas saistīti ar ārkārtējo situāciju Latvijā, vēsta Rus.lsm.lv.

Policisti atgādina, ka Latvijā ieviestās ārkārtējās situācijas mērķis ir novērst Covid-19 izplatību, tādēļ Latvijas iedzīvotājiem ir jāizrada apziņa un jāievēro visi ierobežojumi, lai pasargātu savu veselību.

Пассажиры поезда Киев-Рига готовятся пройти экспресс тест на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā noteikts otrā Covid-19 saslimšanas viļņa periods

Grišins pateica, ka Latvijā joprojām ir aizliegti publiskie un privātie pasākumi, kā arī ir obligāta sociālā distancēšanās un ir spēkā aizliegums pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem.

Svētku brīvdienu laikā policisti pilsoņu drošības kontroles nolūkos patrulēs pludmalēs, atpūtas zonās un sabiedriskās vietās.

Arī Latvijas Veselības ministrija aicina iedzīvotājus ievērot ierobežojošos pasākumus. Tostarp mediķi lūdz svētku laikā nebraukt ciemos vienam pie otra.

Veselības ministrijā uzsver, ka pašlaik Latvijā ar vīrusu viens otru inficē tieši radinieki, draugi un kolēģi, nevis nepazīstami cilvēki. Un katra vizīte – tā ir loterija.

Tiem, kas ir aizmirsuši, kādi drošības pasākumi ir jāievēro, Veselības ministrija publicējusi kārtējo atgādni.

Ziņu lente
0