VID brīdina par krāpniekiem, kuri izmanto WhatsApp

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМессенджер WhatsApp
Мессенджер WhatsApp - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests nesolīs jums 25 eiro atbildē uz SMS ar kodu, tā rīkojas tikai un vienīgi krāpnieki.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) brīdina par krāpnieciskiem paziņojumiem, kas tiek izsūtīti dienesta vārdā.

Ar ziņapmaiņas lietotnes WhatsApp palīdzību nezināmie ļaunprāši izsūta paziņojumus, kuros tiek apgalvots, ka VID grasās pārskaitīt jums 25 eiro, taču, lai saņemtu naudu, ir jānosūta SMS paziņojums ar sešu zīmju kodu.

Patiesībā pēc šādas ziņas nosūtīšanas ļaunprātis spēs pārcelt WhatsApp lietotāja profilu uz citu ierīci vai numuru.

Pēc tam, kad ir izdevies pārņemt profilu, tā parametros ļaunprāši uzstāda PIN kodu, kā dēļ patiesais īpašnieks nevar ieiet savā profilā. Tālāk no nozagtā WhatsApp profila ļaunprāši sāk izplatīt krāpnieciskus paziņojumus personām no lietotāja kontaktu saraksta.

Swedbank - Sputnik Latvija
Neveriet vaļā aizdomīgas hipersaites! Krāpnieki maskējas par "Swedbank" banku

Kopš paša koronavīrusa pandēmijas sākuma ir aktivizējušies krāpnieki, kuri izsūta SMS it kā banku vārdā un zog naudu no klientu kontiem, kuri ir atvēruši viņiem atsūtītās hipersaites.

Tāpat krāpnieki Internetā piedāvā lētticīgiem cilvēkiem (nestrādājošus) testus, (neeksistējošas) zāles un vakcīnas pret koronavīrusu, kā arī biļetes uz atceltajiem avioreisiem.

Turklāt noziedznieki cenšas iekļūt pilsoņu dzīvokļos, stādoties priekšā par ārstiem, medicīnas centru darbiniekiem un citām amatpersonām, piedāvā dezinficēt mājokli vai vienkārši pārbaudīt istabās vīrusa klātbūtni.

Ziņu lente
0