Saeima izskatīs jautājumu par centralizētajiem eksāmeniem

© Sputnik / Roberts VicupsВ школьном кабинете
В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portālā Manabalss.lv popularitāti gūst petīcija par centralizēto valsts eksāmenu atcelšanu šogad.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija izskatīs jautājumu "Par pārbaudes eksāmeniem 9. un 12. klašu skolēniem, kā arī par studentu uzņemšanu augstskolās", tiek ziņots Saeimas mājaslapā.

Школьница - Sputnik Latvija
Druviete: eksāmeni nepilda savu zināšanu pārbaudes funkciju

Sēdē ir uzaicināti piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas, Veselības ministrijas, Valsts izglītības satura centra, Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji.

Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēde notiks videokonferences formātā. Tieši tā kopš marta vidus mācās Latvijas skolēni. Šovasar tiem, kas mācās 9. vai 12. klasē, paredzēts kārtot centralizētos valsts eksāmenus.

Valsts izglītības satura centra (VISC) direktors Guntars Catlaks iepriekš pastāstīja, ka šogad skolu absolventi kārtos tikai trīs obligātos centralizētos eksāmenus, savukārt izvēles priekšmeta eksāmens nebūs obligāts, taču skolēni varēs to kārtot, ja tas ir nepieciešams, lai iestātos augstskolā.

Divpadsmito klašu skolēniem pamata eksaminācijas sesija ir ieplānota no 2. jūnija līdz 7. jūlijam, savukārt tiem, kas nevarēs nokārtot eksāmenus šajā laikā, tiks dots papildu laiks no 9. līdz 30. jūlijam.

Taču portālā Manabalss.lv popularitāti gūst petīcija par centralizēto valsts eksāmenu atcelšanu šogad.

Студенты на лекции - Sputnik Latvija
Kādus eksāmenus šogad kārtos skolēni

Pēc petīcijas autora domām, skolēniem var izlikt gada atzīmes uz gada rezultātu pamata, savukārt zināšanu pārbaudi, kuras ir nepieciešamas, lai iestātos augstākās izglītības iestādēs, var veikt pašas mācību iestādes ar savu izstrādāto eksāmenu palīdzību.

Petīciju, kura tika izveidota vien pirms piecām dienām, jau ir parakstījuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku. Ja iniciatīvu atbalstīs 10 tūkstoši cilvēku, tā būs jāizskata Saeimai.

Ziņu lente
0