Pacients ar Covid-19 "nopļāvis" Austrumu slimnīcas personālu: mediķi izolēti

© Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcaРижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārsti Rīgā nezināja, ka tuberkulozes nodaļas pacientam, kas pie viņiem ieradies no reģionālās slimnīcas, diagnoze ir Covid-19. Rezultātā 32 mediķi atrodas karantīnā.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Pēc kontakta ar koronavīrusa pacientu karantīnā devušies 32 mediķi no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, vēsta Bb.lv.

Slimnīcas pārstāve Ilga Namniece pastāstīja, ka pacients atradies tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļā, kur saņēmis aprūpi no 9.aprīļa. Iepriekš viņš ārstēts vienā no reģionālajām slimnīcām. Tajā viņam divas reizes veikts koronavīrusa tests, abas reizes rezultāts bija negatīvs.

Вакцинация от кори, архивное фото - Sputnik Latvija
Valdība nolēmusi, ka Latvijas mediķi nevar inficēties ar koronavīrusu

Kopš 9.aprīļa ar pacientu kontaktējušies 32 mediķi un 24 pacienti. Kad veikts Covid-19 tests Austrumu slimnīcā, rezultāts bija pozitīvs, taču jau bija par vēlu.

Visi cilvēki, kas kontaktējušies ar inficēto pacientu, devušies karantīnā, bet tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļa slēgta dezinfekcijai.

Pagaidām koronavīrusa testi cilvēkiem, kuri kontaktējušies ar inficēto personu, ir negatīvi, tomēr mediķi būs spiesti nodot analīzes vēl divas reizes, pirms atkal atgriezīsies pie darba.

Neviens nesniedz komentārus par to, kā bija iespējama tamlīdzīga situācija apstākļos, kad viss ir rūpīgi jāpārbauda.

Svētdien valsti fiksēti vēl 8 infekcijas gadījumi, kopējais saslimušo skaits sasniedzis 812 cilvēkus. Slimnīcās ārstējas 39 pacienti, seši no viņiem ir smagā stāvoklī.

Koronavīrusam raksturīga viegla izplatība, ja netiek ievēroti zināmi noteikumi, uzturoties sabiedriskās vietās.

Pagājušās nedēļas nogalē Veselības ministrija atgādināja, ka nevajag staigāt ciemos un apmeklēt sabiedriskas vietas bez ārkārtējas nepieciešamības. Tāpat jāpatur prātā sociālā distance – 2 metri.

Ziņu lente
0