"Tez Tour Latvia" vadītājs iesaka Latvijai nelielīties ar panākumiem cīņā ar Covid-19

© Sputnik / Sergey MelkonovСкелет у Домской площади
Скелет у Домской площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diezin vai Latvijai vajadzētu ķert tūristus ar tādu ēsmu kā minimāla mirstība koronavīrusa epidēmijā un minimāls inficēto skaits; "Tez Tour Latvia" vadītājs Konstantīns Paļgovs paskaidroja, kāpēc tā.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Līdztekus panākumiem cīņā ar Covid-19 Latvijai ir arī citas priekšrocības, tūrisma operatora "Tez Tour Latvia" vadītājs Konstantīns Paļgovs pastāstīja intervijā radio Baltkom.

Atgādināsim, ka patlaban ar koronavīrusu valstī inficējušies 784 cilvēki, 12 pacienti miruši. Salīdzinājumā ar pacientu un mirušo skaitu citās valstīs šie dati izskatās ļoti optimistiski.

Vēl pavisam nesen Latvija pat bija starp valstīm, kurās nav fiksēts neviens nāves gadījums Covid-19 infekcijas rezultātā, tāpat kā Maltā.

Финансовый аналитик Дмитрий Голубовский - Sputnik Latvija
Analītiķis: tūrisma nozare Latvijā var neatgūties no krīzes

Tomēr, pēc Paļgova domām, nebūtu prātīgi lepoties ar to tūristu priekšā, kad robežas tiks atvērtas.

Viņaprāt, tūristiem tas neapšaubāmi sniegs papildu stimulu, lai apmeklētu valsti, taču Latvijai ir arī citas priekšrocības, piemēram, augsts viesnīcu līmenis. Un tas ir daudz svarīgāk.

Ielas Latvijā ir mazāk noslogotas, viesnīcas – kvalitatīvākas, jaunas, tūristu plūsma tās vēl nav sabojājusi. Paļgovs atzīmēja, ka par to stāsta visi, kas apmeklē valsti.

Iepriekš Rīgas bijušais mērs Oļegs Burovs intervijā Sputnik Latvija arzīmēja, ka pēc pandēmijas īpašu nozīmi iegūs pilsētas reklāma, lai Rīgu apmeklētu tūristi gan no Krievijas, gan citām valstīm.

Burovs konstatēja, ka ir svarīgi aktīvi reklamēt Rīgu kā vietu, ko apmeklēt Ziemassvētkos, gada nogalē, un reklāmu vajag finansēt.

Taču jāpiebilst arī tas, ka labklājības ministre Ramona Petraviča brīdināja: tūrisma, viesmīlības biznesa un citu nozaru darbiniekiem nevajadzētu gaidīt, ka viss zibenīgi atjaunosies. Viņa uzsvēra – cilvēkiem ir jāsagatavojas ilgstošākai krīzei.

Ziņu lente
0