Vairāk nekā 10 miljonus eiro: airBaltic klienti pieprasa kompānijai atgriezt naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovТабло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic
Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija airBaltic piedāvā bez maksas mainīt lidojuma datumu vai paņemt dāvanu karti, kura nākotnē paredz papildu 20 eiro par katru lidojumu vienā virzienā, vai arī saņemt naudu bankas naudas pārveduma veidā.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic klienti, kuru lidojumi tika atcelti saistībā ar Covid-19 izplatību pasaulē, pašlaik jau ir pieprasījuši kompānijai kopsummā vairāk nekā 10 miljonus eiro, raksta Press.lv.

Atlīdzināšanu par nenotikušiem lidojumiem bankas naudas pārveduma vai dāvanu kartes veidā klienti pieteikuši par vairāk nekā 345 tūkstošiem pirkumu, kuri var ietvert sevī vairāk nekā vienu biļeti. Aptuveni ceturtā daļa pieteikumu jau ir apstrādāti.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Pagaidiet naudu pusotru gadu: Latvija piedāvā atļaut tūrisma operatoriem izsniegt vaučerus

Lidsabiedrība vēsta, ka reisa atcelšanas gadījumā, biļešu īpašniekus informē par to personīgi un piedāvā par brīvu mainīt lidojuma datumu vai saņemt dāvanu karti, kura nākotnē paredzēs papildu 20 eiro par katru lidojumu vienā virzienā, vai arī saņemt naudu savā bankas kontā.

Lidsabiedrības airBaltic pārstāve Alise Briede atzīmēja, ka vairums klientu kompensācijas kārtā izvēlas dāvanu kartes.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Ministru kabinets uzskata par pareizu krīzes periodā atļaut tūrisma operatoriem izsniegt saviem klientiem vaučerus naudas vietā par nenotikušiem vai atceltiem ceļojumiem.

Tiek plānots, ka termiņš, kura laikā vaučers būs derīgs, sastādīs 18 mēnešus. Ja vaučers netiks izmantots, klientam tomēr tiks atgriezta nauda par nenotikušu ceļojumu.

Pašlaik ES ir spēkā direktīva, saskaņā ar kuru tūrisma operatoriem 14 dienu laikā ir pienākums atgriezt klientam līdzekļus par atceltu vai nenotikušu ceļojumu. Taču apgrozījuma kritiena dēļ tūrisma operatoriem nav finanšu līdzekļu, lai atgrieztu klientiem naudu par iepriekš iegādātiem ceļojumiem.

Ziņu lente
0