Divi mēneši piecpadsmit gadu vietā: Misāni izlaida no cietuma

© pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tiesvedību beigām Latvijā Kristīne Misāne, kurai iepriekš draudēja 15 gadu cietumsods Dienvidāfrikas cietumā, tika atzīta par vainīgu, taču pirmdien, 20. aprīlī, viņu atbrīvoja sakarā ar soda izciešanu.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Pirmdien. 20. aprīlī, Kristīni Misāni atbrīvoja no Iļģuciema cietuma saistībā ar ieslodzījuma termiņa izciešanu. Iepriekš viņa atradās apcietinājumā Dānijā, kura grasījās izdot viņu DĀR, kur latvietei draudēja 15 gadi cietumsoda.

Par Misānes atbrīvošanu Twitter vietnē paziņoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija).

"Šodien Ieslodzījuma vietu pārvalde mani informēja, ka saskaņā ar tiesas spriedumu šodien ir atbrīvojama no ieslodzījuma Latvijas pilsone I. Misāne," uzrakstīja Bordāns.

Ģenerālprokuratūra paskaidroja, ka Rīgas Pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprināja prokuratūras vienošanos ar notiesāto Kristīni Misāni par īstermiņa brīvības atņemšanu, vēsta lsm.lv.

Misāne tika apsūdzēta par izvairīšanos no tiesas lēmuma izpildes, kas saistīts ar tēva tiesībām tikties ar bērnu, par dokumentu viltošanu un to izmantošanu savtīgos nolūkos. Apsūdzētā piekrita viņai inkriminēto noziegumu apjomam un kvalifikācijai un piekrita vienoties ar prokuroru.

Tiesa apstiprināja šo vienošanos un atzina Misāni par vainīgu, piespriežot viņai īstermiņa cietumsodu 2 mēnešu apmērā. Šajā termiņā iekļāva to laiku, ko Misāne jau ir pavadījusi ieslodzījumā ārzemēs un Latvijā, rezultātā tas tika skaitīts no 20. februāra un beidzās vakar, 20. aprīlī.

Tādējādi Misāni atbrīvoja, ņemot vērā soda izpildi.

Подсчет денег - Sputnik Latvija
Nepaspēja ne atlidot, kad jau 8500 eiro piešķīra: Latvija apbalvo par Misānes glābšanu

Kristīne Misāne vairāk nekā gadu pavadīja cietumā Dānijā, kur viņu aizturēja pēc Dienvidāfrikas Republikas prokuratūras pieprasījuma – DĀR sieviete apsūdzēta par sava bērna nolaupīšanu, krāpšanos un dokumentu viltošanu. Viņa pati stāsta, ka kopā ar bērniem aizbēgusi no DĀR, glābjoties no civilvīra varmācības.

DĀR varasiestādes pieprasīja Kristīnes Misānes izdošanu, viņai draudēja brīvības atņemšana uz 15 gadiem. Sievietes tuvinieki un aktīvisti norādīja, ka DĀR regulāri tiek fiksēti ieslodzīto uzturēšanas apstākļu nopietni pārkāpumi.

Pēc plašas kampaņas, kurā iesaistījās ĀM, Saeima un Latvijas prezidents, izdevās panākt Misānes nodošanu soda izciešanai dzimtenē. 3. martā viņa tika nogādāta dzimtenē.

Ziņu lente
0