Juris Pūce: mums jānotur ierēdņu pirktspēja

© Photo Valsts kancelejaМинистр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце
Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierēdņu skaita vai viņu atalgojuma samazināšana neatbilst Latvijas ekonomikas vajadzībām, uzskata Juris Pūce.

RĪGA, 18. aprīlis — Sputnik. Patlaban nav īstais brīdis samazināt valsts aparātu vai ierēdņu algas, uzskata vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Martā ekonomiste Jevgēņija Zaiceva vēstulē Ministru kabinetam ierosināja virkni pasākumu ekonomikas glābšanai. To starpā ir arī tāds: nosūtīt dīkstāvē valsts un pašvaldību aparātu, kas ik mēnesi "apēd" 600 miljonus eiro no budžeta – pusi tā izdevumu.

Мужчина застегивает портфель - Sputnik Latvija
Ekonomiste: valsts aparātam jāpiešķir dīkstāves pabalsti – ietaupīsies līdz 300 miljoni

Šonedēļ premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka pēc koronavīrusa krīzes beigām būtu iespējama štatu samazināšana valsts pārvaldē, jo attālinātā darba pieredze liecina, ka uz daudzu funkciju rēķina iespējams ietaupīt.

Tomēr vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce uzskata, ka ierēdņu skaita un viņu atalgojuma samazināšana būtu priekšlaicīga – viņi ar saviem pirkumiem atbalsta Latvijas ekonomiju šajā sarežģītajā laikā.

"Nelietderīgie tēriņi ir jāizskauž vienmēr. Tomēr nevaru piekrist ziņai, ka šobrīd būtu jāmazina publiskajā sektorā nodarbināto skaits vai algas. Tas būtu pretēji ekonomikas šī brīža vajadzībām. Mums ir jānotur pirktspēja. Arī valsts nodarbināto pirktspēja," Pūce uzrakstīja savā lapā Twitter.

Atzīmēsim, ka dīkstāves pabalstu kopsumma vienam darbiniekam nevar pārsniegt 700 eiro mēnesī, vidējais pabalstu izmērs – 250 eiro, pats mazākais pabalsts sastādījis 4,6 eiro.

Nepārprotami, šo pabalstu saņēmēju pirktspēja nav īpaši liela, tātad Latvijas ekonomikai atliek cerēt tikai uz valsts ierēdņiem un viņu algām.

Ziņu lente
0