Ja nepatīk latviešu valoda, izvedīsim kā lopus: rīdziniekus šokējušas lapeles pastkastītēs

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasПочтовые ящики в подъезде
Почтовые ящики в подъезде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas mājas iedzīvotāji Rīgā saņēmuši ārkārtīgi aizvainojošas skrejlapas, kuru nacionālistiskajā tekstā redzami mājieni par deportācijām. Tiek gatavots kolektīvs iesniegums likumsargiem.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Kādas dzīvojamās mājas iedzīvotāji Zolitūdē atraduši savās pastkastītēs skrejlapas, kurās viņus brīdina: ja viņiem, krievvalodīgajiem nepatīk latviešu valoda un kultūra, viņus gaidot "lopu vagoni", kuros viņus vedīšot uz Krieviju. Cilvēki gatavi iesniegt kolektīvu sūdzību policijā.

"Ruses 16, atradu pastkastītē. Vai vēl kādam tāda ir bijuši šajā mājā? Interesanti, kādam vairs bailes nav? Kas tā par necieņu?" uzrakstīja viena no mājas iedzīvotājām grupā Zolitūde Inc. tīklā Facebook. Savu publikāciju viņa papildināja ar skrejlapas attēlu. Tās teksts ir sekojošs: "Dārgie krievvalodīgie kaimiņi! Ja Jums nepatīk latviešu valoda, latviešu kultūra un Latvija, tad Jūs gaida dzimtā Krievija! Lopu vagoni jau ir sagatavoti ceļam un uz Krieviju jūs vedīsim kā lopus. Dzīvosiet teltīs visu gadu."

Noskaidrojās, ka līdzīgas lapeles saņēmuši visi kāpņutelpas iedzīvotāji. Diskusija par tām bija vētraina.

"Ko tad krievi atkal sastrādājuši?" vaicāja Aņečka Aleksandrovna.

"Laikam jau atnesuši "kroni" uz šo svēto zemi," pieļāva Jeļena Nesteroviča.

"Laikam jau atkal Putins vainīgs, ka tas nožēlojamais nav saņēmis pabalstu no Latvijas valdības," uzrakstīja Ilona Jadrevska.

"Interesanti, valsts tam "patriotam" jau piešķīrusi pabalstā 4,60 eiro mēnesī. Vai tur ir idejiskais darbonis, mēslu kastē izmests, bet uzskata, ka Latvija ir latviešiem domāta? Šausmas, bailes dzīvot starp tik tuvredzīgiem debiļiem," raksta Jekaterina Hamzova.

"Bet tā patiesībā taču ir starpnacionāla konflikta kurināšana ārkārtas situācijā – par to var pat tiesāt," uzskata Tatjana Proskurina.

Daudzi ieteica skrejlapu saņēmējiem vērsties policijā. Tiesa, neviens gan īsti netic panākumiem.

"1992.gadā pastkastītē meta avīzi ar latviešu tautas ienaidnieku adresēm. Rakstīja uzvārdus, adreses, darba vietas. Aiznesu uz policiju iesniegumu, avīzi. Un tālāk? Nekā," pastāstīja Konstantīns Klaucēns.

Улица Аугуста Домбровскиса в Вецмилгрависе - Sputnik Latvija
Latvietis šokēts: viņa mājas kāpņu telpa aplīmēta ar plakātiem par Covid-19 krievu valodā

"Tā ir katastrofa! Vai vēl kāds tādas ir saņēmis? Neizmetiet! Te jāraksta iesniegums, mūsu juristi to var uzņemties," ieteica Rīgas domes bijušais deputāts Aleksejs Rosļikovs.

"Vispār jau būtu loģiski piesaistīt policiju... Varbūt cilvēkam ir pavasara trakums? Šodien viņš iemet papīrīti kastītē, rīt – ķieģeli uz galvas nometīs," komentēja Jeļena Ņekrasova.

"Jāziņo policijai. Tādu naidīgu skrejlapu izplatīšana – tas ir pants. Interesanti, tādas bija visās pastkastītēs? Vai kāds no mājas iedzīvotājiem to izpildījis? To var noskaidrot ātri. Rakstiet iesniegumu policijai," ieteica Guna Kārkliņa.

"Domāju, to "gudrinieku" var iesūdzēt. Izskaitļot viņu var noteikti, ja būs vēlēšanās. Tās skrejlapas ir jāsavāc visiem, kam tās ir," uzskata Irina Aronoviča.

"Nepievērsiet uzmanību, to rakstījis slims cilvēks... tā ir provokācija, esiet gudrāki! Vienkārši aizmirstiet!" ieteica Andris Perjāns.

"Sameklēt un sabāzt mutē," lakoniski ieteica Jevgēņijs Vl.

Ziņu lente
0