Ar koronavīrusu inficēto skaits Latvijā sastāda 666 cilvēkus

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasТестирование проб на коронавирус
Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī Latvijā tika veikti 878 koronavīrusa testi, un atklāti 9 jauni inficēti pacienti.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Latvijā diennakts laikā atklāti 9 jauni pacienti, kas inficējušies ar koronavīrusu. Tika veikti 878 testi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

​Kopumā ar koronavīrusu saslimušo skaits Latvijā sastāda 666 cilvēkus.

Slimnīcās atrodas 46 inficētie. No tiem 43 cilvēki atrodas vidējā smaguma stāvoklī un trim cilvēkiem ir smaga slimības gaita.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Koronavīrusa dēļ miljoniem bērnu var palikt bez potes pret masalām

Iepriekš Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele, skaidrojot testēšanas skaita statistiku, paziņoja, ka iedzīvotāju aktivitāte Lieldienu brīvdienās bijusi ārkārtīgi zema - "uz testiem nav pieteikušies ne no speciālajām grupām, kuras tiek testētas prioritāri, ne ģimenes ārsti sūtījuši cilvēkus testēties".

Neraugoties uz to, saskaņā ar Deep Knowlegde Group reitingu, Latvija iekļuvusi drošāko valstu sarakstā jaunā tipa koronavīrusa pandēmijas apstākļos – tiesa, izrādījās priekšpēdējā vietā.

Eiro zonas valstu reitingā Latvija izrādījās grupā ar vidēju drošības līmeni, kopā ar Igauniju. Savukārt Lietuva iekļuva valstu grupā ar augstu riska līmeni. Viszemākie riski, pēc reitinga sastādītāju domām, ir Vācijā, Šveicē un Austrijā. Turklāt Vācijā, pēc reitinga veidotāju domām, valdība visvairāk atbalsta iedzīvotājus.

Ziņu lente
0