Skolas direktore: mācības tiešsaistē – tas ir ne tikai stress, bet arī izaicinājums

CC BY-SA 2.0 / Lars Plougmann / At the computerРебенок за компьютером
Ребенок за компьютером  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācības attālinātā režīmā pie reizes palīdzēs iemācīties būt pacietīgiem, saglabāt mieru un domāt konstruktīvi.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Tiešsaistes mācību stundu rīkošana joprojām rada stresu skolotājiem, pastāstīja radio Baltkom intervijā Rīgas 22. vidusskolas direktore Irina Romanova.

Pēc viņas sacītā, neviens, ieskaitot pedagogus, skolēnus un viņu vecākus, nav pieradis pie mācību stundu rīkošanas Internetā.

Википедия — общедоступная многоязычная универсальная интернет-энциклопедия со свободным контентом - Sputnik Latvija
Kad Latvija paspējusi atteikties no cilvēktiesību ievērošanas? Iedzīvotājiem ir pielēcis

"Problēma ir organizēšanā, problēma ir laika plānošanā. Jāņem vērā vecums, intereses. Mazie bērni, piemēram, nevar strādāt bez vecāku palīdzības. Savukārt viņi ne vienmēr ir gatavi palīdzēt tik lielā apmērā, kādā tas būtu nepieciešams," sacīja viņa.

Taču direktore atzīmēja, ka, neraugoties uz emociju vilni, tieši šobrīd var ieaudzināt sevī jaunas īpašības.

"Tas ir emocionāli visām pusēm, taču ir interesanti. Un šis ir tas laiks, kad skolēni, pedagogi un vecāki mācās atklāt un izrādīt sevi no citas puses. Cilvēkiem ir jādomā par pacietību, miera saglabāšanu, konstruktīvu risinājumu. Emocijas te nelīdzēs," uzsvēra Romanova.

Latvijā ir izsludināts ārkārtējās situācijas režīms, kurš ilgs vismaz līdz 12. maijam: ir atcelti masveida pasākumi, slēgta starptautiskā pasažieru satiksme, savukārt skolas no 23. marta pārgājušas pie tālmācībām. Pagaidām nav zināms, vai notiks centralizētie valsts eksāmeni, un ja notiks, tad kad un kādā formātā.

Skolotāji un bērni saskaras gan ar psiholoģiskām, gan ar tehniskām grūtībām tālmācību organizācijas procesā. Tā, pirmajā dienā pēc brīvlaika, 23. martā, uz vairākām stundām apstājās E-klases sistēma, ar kuras palīdzību virtuālā vidē strādā lielākā daļa valsts skolu.

Председатель Латвийского профсоюза работников образования и науки Инга Ванага - Sputnik Latvija
Vanaga: ar attālinātajām mācībām visi pagaidām tiek galā

Virknē Latvija rajonu ir ļoti manāma problēma, ka ģimenēm trūkst datoru ar piekļuvi Internetam: tā, Daugavpils novada Biķernieku pagastā šādu skolēnu daļa pamatskolā sasniedz 60%.

Daļēji šo problēmu atrisina izglītības telekanāls Tava klase, kura raidījumus, saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas datiem, ik dienas skatās aptuveni 240 tūkstoši valsts iedzīvotāju. No 6. aprīļa kanāls jau translē izglītības saturu 1.-9. klašu skolēniem, savukārt no šodienas televīzijas kanālos ReTV un Sportacentrs.com, kuri translē Tava klase saturu, būs pieejami raidījumi arī 9-12. klašu skolēniem.

Ziņu lente
0