Speciālisti: Latvijā drīz var sākties automašīnu rezerves daļu deficīts

© pixabay / ofravim Автомобили
Автомобили - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas situācijas apstākļos daudzi autoīpašnieki pie stūres sēžas retāk, strādā no mājām un cenšas nekur nebraukt. Automašīnu apkalpošanas pieprasījums krities gandrīz uz pusi.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Speciālistu domas par pandēmijas ietekmi automašīnu tirdzniecības un autoservisu darbības nozarēs dalās. Virkne ekspertu uzskata, ka rezerves daļas beidzas, pārdošanas apjomi krītas, tāpēc vajag pēc iespējas ātrāk remontēt vai iegādāties automašīnu, ja bijuši tādi plāni. Savukārt citi apliecina, ka būtu pāragri krist panikā, nozarē pagaidām viss ir kārtībā, vērojams klientu skaita pieaugums, toties nākotnē iespējamas grūtības, raksta Lsm.lv.

Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs paskaidroja, ka divu nedēļu laikā autobizness mainījies gandrīz pilnībā. Šo nozari krīze skārusi pat spēcīgāk nekā 2008.gadā. Situācijas pasliktināšanās automašīnu tirdzniecībā vienmēr ir bijis galvenais ekonomikas krituma indikators. A.Kulbergs informēja, ka klienti autosalonos un autoservisos nav manāmi gandrīz nemaz.

Автомобили - Sputnik Latvija
Pamēģinās izsēdināt Latvijas iedzīvotājus no mašīnām: ministrs pastāstīja par LDz labumiem

Kulbergs atzīmēja, ka, domājams, tirgus kritums sasniegs aptuveni 50% salīdzinājumā ar pārdošanas apjomiem 2019.gadā. Tas atbildīs 2011.gada līmenim.

Tomēr, Kulbergs atzīmēja, autoservisi turpinās darbu, lai arī daudzos darba grafiks ir mainīts. Speciālists pievērsa uzmanību kādai būtiskai detaļai: sabiedriskais transports tagad kursē retāk, turklāt ar dažādiem ierobežojumiem – cilvēki braucieniem biežāk izvēlas savas automašīnas.

Ar to patlaban skaidrojams augstais lietotu automašīnu pieprasījums. Cilvēki pat vēlas nomainīt lielās mašīnas pret mazākām, ekonomklases pārstāvjiem, norāda Kulbergs.

Daudzas darbnīcas jau sākušas pielāgoties jaunajiem apstākļiem, piemēram, sāk strādāt caurām diennaktīm, ievieš bezkontakta apmaksas iespējas.

Cilvēkiem ir jāsaprot: ja autoservisā ieradīsies viens ar vīrusu inficēts darbinieks, tas paralizēs visu uzņēmumu – tas būs spiests doties karantīnā, piezīmēja Kulbergs.

Ziņu lente
0