Mārupē koronavīrusa dēļ tika slēgts bērnudārzs

© Pixabay / Regenwolke0Дети в детском саду
Дети в детском саду - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No gandrīz trīssimt bērnudārza ikdienas audzēkņiem Mārupē patlaban to apmeklē mazāk nekā divdesmit bērni.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Koronavīrusa dēļ uz divām nedēļām slēgts Mārupes novada otrais lielākais bērnudārzs "Māzemīte", vēsta Mixnews.lv.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja paziņoja, ka ar Covid-19 ir saslimis bērnudārza darbinieks, kuram nav bijis tieša kontakta ar bērniem, taču, lai pasargātos no jebkādiem iespējamiem riskiem, personālam un bērniem būs jāpavada divas nedēļas pašizolācijā.

Детское отделение больницы - Sputnik Latvija
Ārste pastāstīja par slimības attīstību bērniem ar Covid-19

Bērnudārza vadītāja Ilze Celma precizēja ka ar Covid-19 ir saslimis tehniskais darbinieks, kurš pēdējo reizi bijis bērnudārza telpās 1. aprīlī, pie tam nekādu saslimšanas simptomu tobrīd viņam nav bijis. Trešajā aprīlī viņā piezvanīja un paziņoja, ka ir saslimis, pēc kā nodeva Covid-19 analīzes. Par pozitīvo analīžu rezultātu bērnudārza vadītājai paziņoja SPKC.

Pēc Celmas sacītā, pēdējo dienu laikā bērnudārzu apmeklēja neliels bērnu skaits: 1. aprīlī tur atradās 13 audzēkņi, 2. aprīlī – 16, 3. aprīlī – 13.

2016. gadā dibinātais bērnudārzs "Māzemīte" ir otrais lielākais bērnudārzs Mārupes novadā. 2019./2020. mācību gadā to apmeklēja 288 bērni vecumā no 3 gadiem.

Infektologi atgādina, ka, lai arī smagas saslimšanas gadījumu bērnu vidū ir daudz mazāk, bērni bieži vien ir koronavīrusa "pastnieki", jo izslimo to bez simptomiem.

Ziņu lente
0