Nedēļas laikā Latvijā likvidēti vairāk nekā 150 kūlas ugunsgrēku

© Sputnik / Игорь Агеенко / Pāriet pie mediju bankasПожары в Амурской области
Пожары в Амурской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā sešu dienu laikā ugunsdzēsēji nodzēsa 164 pērnā gada sausās zāles uzliesmojumus, savukārt kopumā šajā sezonā – 615 ugunsgrēkus.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizritējušajā diennaktī devās dzēst 31 kūlas ugunsgrēku, raksta Tvnet.lv.

Kopumā sešu dienu laikā tika nodzēsti 164 pērnā gada sausās zāles uzliesmojumi, savukārt kopumā šajā sezonā – 615 ugunsgrēki.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un ir administratīvi sodāma darbība. Tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī nodara būtisku kaitējumu dabai.

На выезде из Риги горит старник - Sputnik Latvija
Latvijā jauns rekords: 98 kūlas ugunsgrēki diennakts laikā

VUGD lūdz pilsoņus būt atbildīgiem un atgādina, ka pērnā gada zāles dedzināšana ir aizliegta, jo kūlas ugunsgrēki ir ļoti bīstami. Tie apdraud cilvēku dzīvības, to īpašumu, kā arī nodara nenovēršamu kaitējumu videi. Šādi ugunsgrēki sadedzina zemi un līdz ar to vērtīgus augus, kukaiņus, putnu ligzdas un pat dzīvniekus.

VUGD aicina pilsoņus rūpēties par dabu un novākt pērnā gada zāli, nevis dedzināt to, jo laikapstākļi, tostarp vējš un siltums, veicina ātrāku ugunsgrēku izplatīšanos.

Neraugoties uz to, pērn reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits Latvijā pieauga līdz 2900 gadījumiem, kas ir par 35% vairāk nekā 2018. gadā.

Šo ugunsgrēku rezultātā pērn izdega 3253 ha zemes, kas ir par 61% vairāk, nekā 2018. gadā, tika iznīcinātas 130 ēkas un konstrukcijas, kā arī cieta 11 cilvēki.

Ziņu lente
0