Petrovs: iedzīvotāji jau baidās no aplaupīšanām uz ielas, bet Rasnačs sašūpo sabiedrību

© Photo Из личного архиваВалерий Петров - председатель партии Альтернатива
Валерий Петров - председатель партии Альтернатива - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija Latvijā ar koronavīrusa izplatību jau tā ir saspringta, bet kad šajā fonā vēl arī kādu pasludina par vainīgo, turklāt kādas mazākumtautības pārstāvjus – tas ir nepieļaujami, paziņoja partijas "Alternatīva" priekšsēdētājs Valērijs Petrovs.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Partija iepriekš iesniedza Latvijas Valsts drošības dienestam lūgumu izvērtēt bijušā tieslietu ministra no Nacionālās apvienības Dzintara Rasnača izteicienus. Viņš Twitter mikroblogā paziņoja, ka krievvalodīgās māmiņas ignorē ārkārtējās situācijas režīmu un veicina koronavīrusa izplatību. Pēc Rasnača domām, viņas to dara "Krievijas propagandas" ietekmes dēļ.

"Ja šāds paziņojums izskanētu kādā citā laikā, mēs, visticamāk, pat nepievērstu tam uzmanību, jo kaut ko tādu var teikt cilvēks, kas nav pie prāta, vai arī viņam ir sekla domāšana, taču tagad valstī un pasaulē veidojas smaga situācija, un daudzi cilvēki ir izmisuma stāvoklī, kāds kļūst agresīvs. Un ja šādā laikā norādīt uz to, ka kāds visā ir vainīgs, var sākties nopietnas problēmas," sacīja Petrovs Sputnik Latvija intervijā.

Viņš uzsvēra, ka bijušajam valsts tieslietu ministram ir jābūt uzmanīgākam ar saviem paziņojumiem, šādi izteikumi ir nepieļaujami.

Министр юстиции Дзинтарс Расначс - Sputnik Latvija
Pret Rasnaču iesniegta sūdzība VDD

Nacionālā apvienība situācijā ar koronavīrusa pandēmiju uzvedās korekti un pat neiebilda, kad varasiestādes atzina nepieciešamību un sāka informēt iedzīvotājus par koronavīrusu ne tikai valsts valodā, bet arī krievu valodā. Bet šis pārstāvis "ir iesācis ļoti neglītu leksiku šādā laikā", atzīmēja Petrovs.

Viņš paskaidroja, ka prasība VDD tika iesniegta ar mērķi, lai tas reaģētu uz notikušo, un citi cilvēki saņemtu signālu, ka šādā laikā jādomā par kopīgu nākotni, par to, kā pārvarēt problēmu, kā glābt ekonomiku – neatkarīgi no valodas vai tautības.

"Visi baidās, ka atgriezīsies deviņdesmitie, ka var sākties aplaupīšanas uz ielas, ja vēl sāk iešūpot sabiedrību ar šādiem izteicieniem – tas ne pie kā laba nevedīs," secināja Petrovs.

Ziņu lente
0