Ar pasažieriem sazināsies personīgi: airBaltic līdz 31. oktobrim atceļ pusi reisu

© Sputnik / Sergey MelkonovТабло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic
Табло вылета аэропорту Рига со списком отмененных рейсов авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic līdz novembra sākumam ir spiesta atcelt līdz pat 50% ieplānoto reisu: ar pasažieriem, kurus skars reisu atcelšana, sazināsies personīgi.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic ir spiesta koriģēt lidojumu sarakstu koronavīrusa pandēmijas dēļ, vēsta Mixnews.lv.

Alise Briede, airBaltic pārstāve, paziņoja, ka no 15. aprīļa līdz 31. oktobrim tiks atcelti aptuveni 50% ieplānoto reisu. Ar pasažieriem, kuri jau ir rezervējuši lidojumus, sazināsies personīgi un paziņos par izmaiņām.

Briede atzīmēja, ka lidsabiedrība sper šādu soli, lai pēcāk gūtu iespēju pakāpeniski atjaunot regulāros lidojumus pēc krīzes beigām, ko izraisījusi Covid-19 pandēmija.

Martins Gauss, airBaltic ģenerāldirektors, apstiprināja, ka lidsabiedrība plāno pakāpeniski atgriezties pie pilna mēroga darbības, ņemot vērā ievērojamo ietekmi uz pieprasījumu.

Sāks ar nelielu lidmašīnu skaitu populārākajos maršrutos, un pakāpeniski ieviesīs arvien vairāk reisu.

Вид из иллюминатора - Sputnik Latvija
Lidsabiedrība airBaltic lūdz savus darbiniekus pasēdēt gadu bez algas

Iepriekš Latvijas Satiksmes ministrijas vadītājs Tālis Linkaits pastāstīja, ka transporta nozare nav piedzīvojusi tādu krīzi, kā šobrīd, kopš Otrā pasaules kara laikiem. Pēc viņa sacītā, visvairāk ir cietuši starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

Taču regulāros avioreisus varēs atjaunot ne agrāk par jūliju – augustu, un kopumā ātrāk nekā pēc gada no krīzes neizkļūt. Linkaits uzskata, ka Covid-19 pandēmijas ietekme būs jūtama arī tad, kad vīrusa izplatība beigsies.

Turklāt Linkaits paskaidroja Ministru kabineta lēmuma nepieciešamību par nacionālās lidsabiedrības airBaltic pamatkapitāla palielināšanu par 150 miljoniem eiro.

Ziņu lente
0