Koronavīrusa uzliesmojums patversmē Rīgā: karantīnā ir 100 cilvēki

© Sputnik / Sergey MelkonovРабочее место врача, который будет делать экспресс анализ на коронавирус
Рабочее место врача, который будет делать экспресс анализ на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsētas satrauktas par koronavīrusa izplatīšanos starp bezpajumtniekiem. Pašvaldībām nav pietiekamu instrumentu, lai ierobežotu šo cilvēku pārvietošanos.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Reliģiskās organizācijas "Zilais krusts" patversmē Rīgā apstiprināti 27 Covid-19 saslimšanas gadījumi, ziņo LTV. Iespējams, inficēti visi 100 patversmē esošie cilvēki.

Runa ir par patversmi Rīgā, Mazjumpravas ielā 8.

Patversmes pārstāve Maija Smane pastāstīja, ka jau 12.martā visiem apmeklētājiem ļauts uzturēties patversmē arī dienā, tomēr neviens nekontrolēja, kurš un kurp devise. Svētdien, 29.martā, vienam no klientiem bija ļoti augsta temperatūra un vēlāk konstatēts Covid-19. Viņai nav informācijas par inficēto skaitu. Patlaban visi patversmes iemītnieki ievietoti karantīnā.

Кнопка на клавиатуре Найти работу - Sputnik Latvija
Latvijā pieaug bezdarbnieku skaits, zaudējumus novērtēs aprīlī

Informāciju par epidēmijas uzliesmojumu patversmē apstiprināja arī veselības ministre Ilze Viņķele.

Tviterī ministre rakstīja - tas apliecina, ka visas sabiedrības veselības interesēs ir īstenot visaptverošu veselības aprūpi: "Pieejama veselības aprūpe, neizslēdzot neaizsargātākos, īpaši šādās situācijās atmaksājas ar uzviju."

Ministre pastāstīja, ka sadarbībā iesaistīta Rīgas pašvaldība, patversmi apsargā pašvaldības policija.

Lai novērstu līdzīgu scenāriju, pastiprināta testēšana notiek arī citās patversmēs Rīgā. Ja kādā no tām tiks konstatēts Covid-19, tad arī tai tiks noteikta karantīna.

Rīgas pašvaldība naktsmājas bez pajumtes palikušajiem iedzīvotājiem nodrošina septiņās patversmēs. Divas no tām – sieviešu un vīriešu – pieder domei, savukārt pārējās piecās darbu nodrošina pašvaldības līgumorganizācijas.

Ziņu lente
0