Vairāk par diviem nepulcēties, netuvoties: jauni ierobežojumi Latvijā

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasРига
Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas sēdes laikā, kas tika sasaukta saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos Latvijā, valdība pieņēma virkni ierobežojošu pasākumu.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Svētdien, plkst. 14:40, Latvijas valdība sarīkoja ārkārtas sēdi.

Šāds lēmums tika pieņemts saistībā ar koronavīrusa infekcijas izplatīšanos valstī. Jo vakar vien diennakts laikā Latvijā ar Covid-19 saslima 42 cilvēki un to kopējais skaits sasniedza 347 cilvēkus.

Katvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka sēdes laikā tika pieņemts likums, kurš aizliedz Latvijas iedzīvotājiem pulcēties kopā vairāk par diviem cilvēkiem, izņemot vienas ģimenes locekļus vai darba kolēģus. Premjers uzsvēra, ka pulcēties nedrīkst nedz mežā, nedz veikalā, nedz kur citur.

Женщина моет террасу кафе в Ла Калета на Тенерифе - Sputnik Latvija
Nosaukta temperatūra, pie kuras koronavīruss aktivizējas

Turklāt ir jāievēro divu metru distance vienam no otra.

Tāpat premjers atzīmēja, ka Latvija atšķirībā no citām valstīm izvēlas rīkoties proaktīvi – pirms sākas nopietnāka krīze. Tādēļ ir nolemts pieņemt šādus pasākumus.

Savukārt Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele paskaidroja, ka šie pasākumi palīdzēs apturēt slimības izplatīšanos. Un tie tika pieņemti, ņemot vērā šī brīža epidemioloģisko situāciju.

Viņa atzīmēja, ka ir arī labas ziņas: Latvijā slimības testēšanu veic biežāk, nekā kaimiņvalstīs. Un saslimušo līkne ir pietiekami mērena.

Taču ievērot ierobežojumus ir ārkārtīgi svarīgi, paziņoja veselības ministre. Jo valstī, neraugoties ne uz ko, jau ir sākusies vīrus iekšējā cirkulācija.

"Šobrīd ir vienalga, kādā inficēšanās intensitātes krāsā jūs redzat kartē savu pašvaldību, šie ierobežojumi ir burtiski un strikti jāievēro vēl vismaz līdz ārkārtējas situācijas beigām," uzsvēra Viņķele, runājot par pašvaldību karti, kur ir atzīmēti Covid-19 gadījumi Latvijā.

Atgādināsim, ka policisti seko līdzi tam, lai Latvijas iedzīvotāji nepārkāpj noteikumus, kas ir noteikti koronavīrusa izplatīšanās novēršanai.

Дорожный знак на въезде в Латвию - Sputnik Latvija
Pabriks pastāstīja, kā ārkārtas situācijas režīmā tiek sargātas Latvijas robežas

Rīdziniekus lūdz nestaigāt sabiedriskās vietās, nenodarboties ar sportu Lucavsalā, Mežaparkā, Vecāķos, Ķengaraga promenādē un citās līdzīgās vietās. Aicina izvairīties arī no bērnu laukumu apmeklēšanas.

Likumsargi vērš uzmanību fiziskās distancēšanās nozīmei. Tāpat ir jāizvērtē, vai pastāv nepieciešamība izmantot sabiedrisko transportu.

Lūdz neapmeklēt tirdzniecības vietas bez vajadzības. Bet ja tomēr jums ārkārtīgi nepieciešams aiziet uz veikalu, vēlams sastādīt pirkumu sarakstu, lai viss notiek maksimāli operatīvi.

Mediķi aicina Latvijas iedzīvotājus vispār neiziet no mājas.

Ziņu lente
0