Šī diena ir pienākusi: Latvijā vairs nav iespējams noteikt vīrusa infekcijas ceļu

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус
В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa izplatīšanās Latvijā ir kļuvusi haotiska: tagad vairs nav iespējams konstatēt, kur notikusi inficēšanās un kas bijis infekcijas avots.

RĪGA, 26. marts - Sputnik. Latvijā sākusies koronavīrusa lokāla transmisija, preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, vēsta Mixnews.lv.

Tas nozīmē, ka epidemiologi pirmo reizi nevar saņemt informāciju par Covid-10 inficēšanās ceļiem. Nav iespējams noteikt, kā inficējušies vairāki pacienti.

Perevoščikovs ieteica minēto informāciju uztvert ļoti nopietni.

Viņš norādīja, ka pirmo reizi konstatēti pacienti, kam nav skaidrs epidemioloģiskais inficēšanās ceļš.

Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors pastāstīja, ka fiksēti vismaz pieci inficēti cilvēki ar neskaidru inficēšanās ceļu. Pie tam visi pieci saslimušie ir no Rīgas. Viņu vidū ir studenti un cienījama vecuma cilvēki.

Daži no viņiem pēc savas iniciatīvas nodevuši Covid-19 testu, jo sajutuši attiecīgos simptomus.

Perevoščikovs atgādināja, cik svarīgi patlaban ir ievērot drošības pasākumus. Tas ir nepieciešams, lai novērstu slimības izplatīšanos.

Arī Valsts policija aicina ievērot drošības pasākumus. Kārtības sargi turklāt sola pārbaudīt infekcijas uzliesmojuma novēršanai pieņemto noteikumu ievērošanu.

Atgādināsim, ka Latvijā ir jau 221 koronavīrusa pacients.

Koronavīrusa analīzes pēdējās diennakts laikā nodevis 1151 cilvēks. Kopā Latvijā nodoti 7957 testi.

Ziņu lente
0