"Griķi Latvijā ir": Danusēvičs ieteica atradināties no vītinātas gaļas un olīvām

© Foto : baltnewsРуководитель Латвийской ассоциации торговцев Хенрик Данусевич
Руководитель Латвийской ассоциации торговцев Хенрик Данусевич  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija pārtikas produktu tirgū Latvijā ir stabilizējusies, veikalos atrodami divu veidu griķi, zemnieki ved uz tirgu savu produkciju, pastāstīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Koronavīrusa pandēmijas rezultātā Latvijā jūtams dažu augļu un dārzeņu, piemēram, citrusu, ķiploku un ingvera trūkums, konstatēja Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Uldis Jaunzems. Viņš piezīmēja, ka tuvākajā laikā gaidāms būtisks citronu deficīts.

Savukārt Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs apgalvoja, ka patlaban signālu par pārtikas produktu trūkumu veikalos nav.

"Mēs paši esam pārtikas ražotāji. Līdz pirmās grupas preču ražošanas apturēšanai nenonāks, bet pagaidām, man šķiet, var iztikt bez vītinātas gaļas, olīvām un dienvidu vīna," teica Danusēvičs.

Viņš apliecināja, ka Latvijas Tirgotāju asociācijas tikusi galā ar produktu nodrošinājumu ieviesto ārkārtas pasākumu apstākļos.

"Uzskatu, ka esam tikuši galā. Atcerieties, pirmajās dienās teica, ka griķu trūkst. Tagad Latvijas veikalos ir divu veidu griķi, un neviens tos vairs īpaši nepērk... Salīdzinājumā ar Rietumeiropu mūsu tirgotāji nav tik bezrūpīgi un seko piegāžu ķēdēm," pastāstīja Danusēvičs.

Viņš uzsvēra, ka situācija pārtikas produktu tirgū Latvijā ir stabilizējusies. "Tirgi strādā, zemnieki brauc uz Rīgu ar savu produkciju. Jā, cenas viņiem ir mazliet paaugušās, taču tirgū viss ir," Danusēvičs apliecināja.

Пустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы - Sputnik Latvija
Histērija – tā ir norma: psihologi ar to, kā pārvarēt paniku koronavīrusa dēļ

Sakarā ar pandēmijas dēļ ieviestajiem ārkārtas pasākumiem valsts prezidents Egils Levits lūdza iedzīvotājus saglabāt mieru un nepakļauties panikai baumu fonā par pārtikas trūkumu. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro apliecināja, problēmu ar pārtiku valstī nebūs.

Koronavīrusa pandēmijas ierobežošanas nolūkos valdība 13. martā ieviesa ārkārtas stāvokļa režīmu, kura ietvaros cita starpā ierobežoti starptautiskie pasažieru pārvadījumi, slēgtas izglītības iestādes, aizliegti masu pasākumi. Plānots, ka tas ilgs līdz 14. aprīlim.

Veselības ministrija ziņo, ka valstī fiksēti 197 saslimšanas gadījumi, viens cilvēks atveseļojies.

Ziņu lente
0