Valsts policija: fiksēti jau aptuveni 140 pašizolācijas pārkāpumi

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАвтомобили полиции в Риге
Автомобили полиции в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija informēja, ka nevar kontrolēt visus pašizolācijā esošos cilvēkus, tāpēc lūdz informēt par noteikumu pārkāpumiem; katrs gadījums tiks izskatīts atsevišķi. Par to paredzēts naudas sods līdz 350 eiro apmērā.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte radio Baltkom ēterā par policijas pasākumiem pret pašizolācijas pārkāpējiem.

Врач проводит осмотр пациента, зараженного коронавирусом - Sputnik Latvija
Jūtos vainīgs: pacients ar koronavīrusu no Rēzeknes pastāstīja par sevi

Pēc viņas vārdiem, Valsts policija nevar kontrolēt visus pašizolācijā esošos cilvēkus. Grāvīte aicināja cilvēkus informēt par pašizolācijas pārkāpumu gadījumiem.

Policija, saņemot informāciju par to, ka no ārvalstīm atbraukušie cilvēki neievēro pašizolāciju, reaģē atbilstoši un signālus pārbauda. Atsevišķi katru karantīnā esošo cilvēku policijas darbinieki nekontrolē un reidus neorganizē, viņa apgalvoja. Grāvīte atzina, ka policija nevar kontrolēt katru cilvēku individuāli, un norādīja, ka tā ir visas sabiedrības un katra atsevišķa cilvēka atbildība.

Grāvīte norādīja, ka nekādi drošības pasākumi nepalīdzēs, ja cilvēki tos vienkārši neievēro.

Valsts policijas pārstāve aicināja visus, kam zināms par pašizolācijas pārkāpumu gadījumiem, ziņot par tiem Valsts policijai. Varasiestāžu galvenais mērķis ir nevis sodīt, bet izskaidrot un informēt, tāpēc katrs gadījums tiek novērtēts individuāli. Taču viņa atgādināja, ka Administratīvajā kodeksā paredzēts sods 350 eiro apmērā.

Līdz šim policija veikusi 3,5 tūkstošus profilaktisko pārbaužu un fiksējusi aptuveni 140 pārkāpumus. Pārkāpēju vainas pakāpe tiks noteikta katrā atsevišķā gadījumā.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Aizbēdzis no slimnīcas un draudējis visus inficēt: Latvijā aizturēts "terorists"

Valsts policijas pārstāve informēja, ka varasiestādēm zināmi atkārtotas un ļaunprātīgas pašizolācijas noteikumu pārkāpšanas gadījumi, un norādīja, ka tamlīdzīgos apstākļos gaidāms sods.

Atgādināsim, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā izsludināts ārkārtas stāvoklis: atcelti masu pasākumi, slēgta starptautiskā pasažieru satiksme, skolās no 23. marta ieviesta tālmācība.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā apstiprināti vēl 17 Covid-19 infekcijas gadījumi. Kopā valstī reģistrēti 197 pacienti.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā izsludināja koronavīrusa Covid-19 pandēmiju. 168 valstīs saslimuši vairāk nekā 384 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 16 tūkstoši miruši.

Ziņu lente
0