Koronavīruss Latvijā: kas visvairāk biedē cilvēkus?

© Sputnik / Aleksandr Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasСтраница сайта Twitter на экране планшетного компьютера
Страница сайта Twitter на экране планшетного компьютера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa pandēmijai veltītā lappusē Facebook organizētā aptauja parādīja, ka pašreizējā situācijā iedzīvotāji visvairāk pārdzīvo par valsts ekonomisko nākotni un savu tuvinieku veselību.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Satraucošākais un aktuālākais jautājums visā pasaulē ir Covid-19 epidēmija, kā arī pasākumi un soļi, ko veic dažādas valstis cīņā ar jaunā vīrusa izplatīšanos.

Koronavīrusa pandēmijai veltītā lappusē Facebook Coronavirus Riga tika organizēta aptauja ar mērķi noskaidrot, kas patiesībā visvairāk biedē cilvēkus sakarā ar situāciju pasaulē.

Послеоперационная палата в больнице - Sputnik Latvija
Viņķele: mediķi saņems piemaksas par darbu ārkārtas situācijas laikā

"Draugi, grupas biedri, neticami ātri mēs visi esam nonākuši jaunā realitātē. Dažu dienu laikā mūsu dzīves veids ir mainījies. Taču pie tam neviens nejautāja, ko par to domājam mēs. Visa pasaule mainās acu priekšā, bet ar mums pat nepaspēja aprunāties. Ko jūs patiesībā domājat par notiekošo?" vaicāja aptaujas organizatori.

Atbilžu varianti: vairāk pārdzīvoju par ekonomiku; pats tikšu galā, taču uztraucos par ģimeni; panika ir mākslīga un kādam izdevīga; man ir bail; neko nezinu, man viss ir kārtībā; ticu, ka valsts rūpēm un esmu mierīgs.

Patlaban lielākais skaits aptaujas dalībnieku izvēlējušies pirmo atbildes variantu: vairāk pārdzīvoju par ekonomiku. Otrajā vietā ar nelielu balsu starpību: pats tikšu galā, taču raizējos par ģimeni.

Pārējie atbilžu varianti izraudzīti daudz retāk. Vismazākais aptaujas dalībnieku skaits sliecas ticēt valdības palīdzībai.

Publikācijas komentāros cilvēki stāsta savas domas un cenšas nepakļauties panikai. Piemēram, Iļjass Vahitovs pauda viedokli, ka ikviena krīze – tā ir iespēja kaut ko mainīt, savukārt Facebook apmekletāja Olga Vaļerjevna iesaka mācīties stādīt un audzēt kartupeļus, slaukt govis un priecāties par tīru gaisu un vienkāršiem cilvēciskiem priekiem.

Туалетная бумага в тележке покупателя в супермаркете Дортмунда - Sputnik Latvija
Viedoklis
Piecas epidēmijas mācības Latvijai, jeb Mīts par "varonīgu uzvaru"

Daļa komentētāju tomēr noraizējušies par to, ka Latvijā netiek darīts viss iespējamais, lai izvairītos no slimības izplatības un daļa pilsoņu neievēro karantīnu.

Jāpiebilst, ka dažs labs pat nav pamanījis, ka kaut kas būtu mainījies. Piemēram, Aleksejs Veseņņijs komentēja aptauju: "Pagaidiet, jūsu dzīvesveids vēl nav īpaši mainījies. Kad ieviesīs komendanta stundu, tad mainīsies." Savukārt Aleksandrs Bondarevs atzīmēja: "Esmu introverts, neesmu manījis nekādas izmaiņas savā dzīvē."

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā izsludināts ārkārtas stāvoklis: atcelti masu pasākumi, slēgta starptautiskā pasažieru satiksme, skolās no 23.marta ieviesta tālmācība.

Vakar Latvijā fiksēts vēl 41 Covid-19 infekcijas gadījums. Kopā valstī reģistrēti 180 slimnieki.

2020.gada 11.martā Pasaules veselības organizācija izsludināja koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. 168 valstīs saslimuši vairāk nekā 340 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 14 tūkstoši gājuši boja. Izveseļojušies apmēram 99 tūkstoši saslimušo.

Ziņu lente
0