Vīrusu pārvarēs tikai latvieši: sociālie tīkli izsmej prezidenta izteikumus

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētāji pievērsuši uzmanību tam, ka valsts prezidents Egils Levits, komentējot situāciju ar koronavīrusu, vērsies tikai pie latviešiem.

RĪGA, 23. marts - Sputnik. Nesen Latvijas valsts vadītājs Egils Levits Latvijas televīzijas programmā "Panorāma", pārliecinoši apgalvoja, ka Saeima ir rīcībspējīga un var turpināt darbu attālinātā režīmā.

Līdztekus prezidents vairākkārt pievērsa skatītāju uzmanību tam, ka latvieši ir ļoti disciplinēta tauta, vajag saliedēties, bet noslēgumā piebilda, ka latviešiem izdosies pārvarēt šo situāciju.

"Kopā mes visi, latvieši, šo situāciju pārvarēsim, noteikti. Un, ņemot vērā mūsu tautas īpašības – pašdisciplīnu, pašorganizācijas spēju, - es domāju, ka salīdzinoši mēs to labāk izdarīsim nekā citi. Par to es esmu pilnīgi pārliecināts," optimistiski secināja valsts prezidents.

Tīkla zobgaļi nekavējoties pievērsa uzmanību prezidenta neveiklo izteikumu un sāka smieties.

​​"Levits apstiprina, ka Latvijā letālu gadījumu nebūs," raksta Edgars Bāliņš.

​"Latvieši. Krievi nē," atzīmēja Lauris.

​"Latvieši arī kā nācija, Latvijas tauta," mēģināja atšifrēt prezidenta vārdus Ainārs Leijejs.

​"Kāpēc tad tā arī neteikt, "Latvijas tauta" aizņem tikpat daudz sekundes ierakstā, bet neatsvešina pusi  iedzīvotāju, kas arī maksā nodokļus," atzīmēja Patrick Bateman.

​"Sanāk, ka mums tagad ir pašiem sava Vanga? Levita kungs, vai varat ieskatīties nākotnē, kas man sagaidāms šajā atlikušajā gadā? Vai vinnēšu čeku loterijā?" sarkastiski vaicāja Arvis Budrevičs.

​"Politiķa starter kit jeb must have frāžu paka!" pasmējās Raitis Zgirskis.

​"Nu, izņemot tad, ja latviešiem uznāks mirtgriba, protams," prezidentu izzoboja Gaismonis, izmantojot vārdu mirtgriba" kā antonīmu Levita iemīļotajam vārdam "valstsgriba". 

​"Krievi go home, tikai latvieši pārvarēs koronu," par prezidenta runu- продолжает зубоскалить над речью президента Patrick Bateman.

​"Tak tepat tviterī nesen bija lieli kari par vārdu "latvieši", kur no visām pusēm tika norādīts, ka tā apzīmē Latvijas iedzīvotājus," mēģināja taisnoties Līva.

​"To sauc par asimilāciju, un, jā, daudzi  valdošie to gribētu, Kariņam pat bija intervija, kurā viņš teica, ka krievu bērnus vajag asimilēt," attrauca Patrick Bateman.

​"Hmmm a ja nu viņš domāja to kā visus Latvijas iedzīvotājus? Es ceru, ka tā, jo tad tas ir ļaunprātīgs nacionālisms no Levita puses..." atzīmēja apmeklētājs ar lietotājvārdu ツ.

​"Nu gan jau, ka domāja par visiem tajā brīdī, bet tāda neapzināta cilvēku atsvešināšana sanāk. Un tas ir amatā, kur vienīgais pienākums pa lielam ir reprezentācija, tātad – cilvēki," piebilda Patrick Bateman.

Atgādināsim, ka tieši prezidents Egils Levits ierosināja mazākumtautību pārstāvju kontekstā izmantot terminu "līdztautieši", nevis "cittautieši".

Viņs uzskata, ka tam esot jābūt draudzīgākam.

Pie tam aģentūras Kantar organizētās aptaujas rezultāti liecina, ka 44% Latvijas iedzīvotāju nav gatavi izmantot terminu "līdztautieši". Vēl 28% šajā jautājumā nav sava viedokļa. Tikai 28% Latvijas iedzīvotāju piekrīt ierosinātajām pārmaiņām.

Tomēr, šķiet, prezidenta nesenā runa liecina, ka pat pats valsts vadītājs vēl nav gatavs sarunāties ar "līdztautiešiem".

Ziņu lente
0