Atliek tikai kravas: Latvija slēdz visus pasažieru pārvadājumus

© pixabayМолодые люди на станции железнодорожного вокзала
Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 17.marta Latvija slēdz visus starptautiskos pasažieru pārvadājumus, paziņoja valsts premjerministrs Krišjānis Kariņš.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Preses brīfingā 14.martā, pēc Krīzes vadības padomes sēdes premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka no 17.marta tiek slēgti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi, ieskaitot pasažieru aviopārvadājumus, autobusu satiksmi un jūras pārvadājumus. Atcelti arī čarterreisi uz kūrortiem. Kravu pārvadājumi saglabājas agrākajā režīmā. Ārvalstīs esošie valstspiederīgie var atgriezties arī pēc 17.marta, taču tikai ar personīgo transportu – uz to aizliegums nav attiecināts. Cilvēkiem ir tiesības šķērsot robežas savās automašīnās, tomēr jāņem vērā iespējamie ierobežojumi citās valstīs.

Tāpat politiķis informēja arī par citiem pasākumiem: centralizētie eksāmeni atlikti līdz maijam (bērnudārzi turpina darbu agrākajā režīmā). Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, acīmredzot, tiks atliktas, taču par to termiņu valdība lems nākamnedēļ.

Форма для латвийских спортсменов на Олимпиаде в Рио - Sputnik Latvija
Latvija uz mēnesi pārtrauc finansiālo atbalstu olimpiešiem

Pieņemts stingrāks lēmums par publiskajiem pasākumiem – tie aizliegti pilnībā. Stihiskās sapulcēs vai jebkādos organizētos pasākumos telpās ļauts piedalīties ne vairāk ka 50 cilvēkiem.

Lēmums vēl nav pieņemts par tirdzniecības centriem, kuros pulcējas lielas cilvēku grupas. Ekonomikas ministrijai nedēļas laikā jāizstrādā darba shēma. Iespējams, runa būs par pasākumiem ar mērķi ierobežot liela cilvēku skaita klātbūtni lielveikalos.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaitis papildināja premjerministra paziņojumu: viņš paskaidroja, ka kompānijām, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadājumiem, valdības lēmums jau ir zināms, un patlaban tiek darīts viss iespējamais tā izpildei – pārtraukt pasažieru pārvadājumus 16.marta naktī.

Kariņš uzsvēra, ka runa, domājams, esot par īstermiņa krīzi, kas jāpārdzīvo – "jāpārziemo", pēc viņa vārdiem. Valsts kasē patlaban esot 1 miljards eiro, ko plānots izmantot uzņēmumu ekonomiskajam atbalstam.

Ziņu lente
0