Linkaits: valdība nedos naudu airBaltic

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Airbus A220-300 (Bombardier CS300) авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Airbus A220-300 (Bombardier CS300) авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidsabiedrība airBaltic, bez šaubām, cietīs zaudējumus, līdzīgi visiem pārējiem aviācijas nozares uzņēmumiem, taču kompānija ir pietiekami stipra, lai tiktu ar to galā.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Neraugoties uz reisu atcelšanu un nepieciešamību īslaicīgi samazināt darbinieku skaitu, nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic ir stingras pozīcijas aviācijas tirgū un tai nav nepieciešams finanšu atbalsts no valsts puses, paziņojas satiksmes ministrs Tālis Linkaits, raksta Jauns.lv.

Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Kurš nākamais? Lidsabiedrība airBaltic sāk masveida darbinieku atlaišanu

Iepriekš kļuva zināms, ka lidsabiedrība airBaltic pieņēma lēmumu atcelt reisus uz Milānu, Veronu, Romu un Telavivu koronavīrusa uzliesmojuma pasaulē dēļ. Kopumā lidsabiedrība ir atcēlusi 580 reisus laika posmā no 23. marta līdz 31. maijam.

Tāpat vakar airBaltic paziņoja, ka pagaidām izbeigs darba attiecības ar aptuveni 250 darbiniekiem zaudējumu dēļ, kas saistīti ar strauju reisu skaita samazināšanu un to atcelšanu, lidmašīnu ekspluatācijas mazināšanos, biļešu pieprasījuma krišanos.

Linkaits paziņoja, ka katru nedēļu rīko tikšanās ar lidsabiedrības pārstāvjiem, tādēļ Satiksmes ministrija ir informēta par airBaltic veiktajiem un ieplānotajiem pasākumiem un seko līdzi situācijas attīstībai gan Eiropā, gan arī Latvijā.

Ministrs uzsvēra, ka airBaltic, bez šaubām, cietīs zaudējumus, līdzīgi visiem pārējiem aviācijas nozares uzņēmumiem, taču kompānija ir pietiekami stipra, lai tiktu ar to galā.

Tāpat Linkaits pastāstīja, ka tiekas ne tikai ar aviācijas, bet arī ar pasta un tranzīta nozares pārstāvjiem, lai apspriestu COVID-19 ietekmi, un šodien, 12. martā, prezentēs visu apkopoto informāciju premjerministram Krišjānim Kariņam. Lēmumus par finanšu atbalsta pasākumiem konkrētām nozarēm pieņems valdība.

Eiropas Komisija (EK) plāno tuvākajā laikā prezentēt aviokompāniju atbalsta pasākumus jaunā koronavīrusa izplatīšanās fonā, kas radījusi nopietnu negatīvu ietekmi uz aviācijas nozarei, paziņoja EK vadītāja Urzula fon der Leiena.

Airbaltic - Sputnik Latvija
Koronavīruss ietekmējis airBaltic darbu: lidsabiedrība samazina reisu skaitu

EK vēlas vienkāršot aviokompānijām vietu saglabāšanu lidostās, pat ja tās neveic lidojumus satiksmes krituma dēļ. Patlaban darbojas sistēma "izmanto vai pazaudēsi", un daudzas aviokompānijas veic tā saucamos "spoku lidojumus" – reisā dodas praktiski tukša lidmašīna.

Visā pasaulē aviācijas nozarē gaidāmi lieli zaudējumi. Ķīnas aviokompānijas februārī koronavīrusa epidēmijas dēļ zaudēja aptuveni 20,96 miljardus juaņu (nedaudz vairāk par 3 miljardiem dolāru), jo pasažieru plūsma Ķīnas aviācijas nozarē samazinājās par 84,5%.

Ziņu lente
0